12.3 C
Purmerend
dinsdag 4 juni 2024
HomeRegionaalVanaf december bijna jaar lang geen bussen vanuit Zaanstreek en Waterland naar...

Vanaf december bijna jaar lang geen bussen vanuit Zaanstreek en Waterland naar Amsterdam centraal

Regionaal – Van december 2023 tot september 2024 zullen er geen bussen meer rijden vanuit Zaanstreek en Waterland naar Amsterdam Centraal. Gedurende deze periode zullen de metrostations in Amsterdam-Noord dienen als tijdelijk eindpunt voor deze buslijnen. Het probleem ligt niet bij de verbouwing van het NS-station, maar bij de Oostertoegang aan de oostzijde van het station.

De gemeente Amsterdam heeft besloten te investeren in het verbeteren en veiliger maken van de drukke fietsroute tussen het IJ en de Geldersekade, waar zich vaak ongelukken voordoen en zowel fietsers als voetgangers zich onveilig voelen.

Om ruimte te creëren voor deze verbeteringen, zal er eenrichtingsverkeer worden ingevoerd voor auto’s in de Oostertoegang en op de Odebrug richting het IJ. De werkzaamheden zijn eind maart 2023 begonnen en ongeveer anderhalf jaar duren. De deadline voor de voltooiing van deze werkzaamheden is uiterlijk oktober 2024, omdat ProRail in 2024 begint met de vervanging van vijf spoorbruggen over de Oostertoegang.

Een van de gevolgen van het eenrichtingsverkeer is dat bussen tijdelijk geen toegang hebben tot het busstation aan de noordzijde van het NS-station. Deze verstoring zal plaatsvinden van december 2023 tot september 2024. Als gevolg hiervan kunnen de R-net bussen vanuit de Zaanstreek en Waterland hun passagiers niet meer rechtstreeks bij het centraal station afzetten. Een deel van het huidige busnetwerk heeft al het metrostation in Amsterdam-Noord als eindbestemming.

Relevante update over de nachtbussen:

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,927FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.3 ° C
14.5 °
10.5 °
84 %
0.9kmh
100 %
di
20 °
wo
14 °
do
15 °
vr
17 °
za
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.