16.1 C
Purmerend
vrijdag 17 mei 2024
HomeRegionaalVerbod voor vrachtwagens en bussen op brug A7 bij Purmerend vanwege veiligheid

Verbod voor vrachtwagens en bussen op brug A7 bij Purmerend vanwege veiligheid

Regionaal – Vanaf maandagochtend 29 april geldt op de Korporaal van de mariniers Jeroen Houwelingbrug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend een algeheel verbod voor vrachtwagens en bussen. Het verbod is noodzakelijk om de constructieve veiligheid van de brug en de veiligheid van het personeel dat de brug versterkt te waarborgen, zegt Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat werkt sinds 5 april aan de versterking van deze brug. In oktober 2022 is gemeld dat de brug niet sterk genoeg meer is om het gewicht van zwaar verkeer, zoals vrachtwagens, te dragen. Er is daarom een gewichtsbeperking ingesteld van 25 ton. 

Overschrijding gevaarlijk

Ondanks de gewichtsbeperking rijden er nog steeds dagelijks 300 tot 400 te zware vrachtwagens over de brug heen, met forse uitschieters tot wel boven de 40 ton, zegt Rijkswaterstaat. “De strengere handhaving door de politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) én de oproepen van onder meer TLN en Rijkswaterstaat in de afgelopen weken hebben daarbij niet geholpen. De overschrijding van de gewichtsbeperking is gevaarlijk en maakt het onmogelijk om de werkzaamheden veilig uit te voeren.”

Om de brug te versterken boort de aannemer 50.000 gaten, die daarna opgevuld worden met 15 kilometer aan wapeningsstaal. “Het boren van deze gaten maakt dat de constructieve veiligheid van de brug tijdelijk nog verder omlaag gaat. Het is absoluut noodzakelijk dat de gewichtsbeperking dan echt niet meer wordt overschreden”, geeft Rijkswaterstaat aan.

Geen andere mogelijkheid

Daarom is er geen andere mogelijkheid dan de brug volledig af te sluiten voor alle vrachtwagens en bussen. Door cameratoezicht is er dan een 100%-controle. Alleen op die manier kan de veiligheid van de brug en de werkers worden gewaarborgd.

Met borden langs de kant worden de weggebruikers op de nieuwe verkeerssituatie gewezen. Vanaf het noorden wordt vrachtverkeer bij aansluiting 6 Purmerend-Noord omgeleid via de N244 en N246 richting de A8. Vanaf het zuiden wordt vrachtverkeer bij knooppunt Zaandam omgeleid via de A8, N246 en N244 richting aansluiting 6 Purmerend-Noord.

De brug wordt tot 1 september 2024 versterkt. Meer informatie over het versterken van de brug is te vinden op: www.rws.nl/a7purmerend.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,918FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.1 ° C
18.9 °
13.9 °
77 %
0.5kmh
100 %
vr
17 °
za
20 °
zo
19 °
ma
17 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.