15.9 C
Purmerend
donderdag 23 mei 2024
HomeRegionaalRing A10 Amsterdam: hinder door werkzaamheden in de zomer van 2024

Ring A10 Amsterdam: hinder door werkzaamheden in de zomer van 2024

Regionaal – Rijkswaterstaat voert in de zomer van 2024 diverse werkzaamheden uit op en rond de Ring A10 van Amsterdam. Deze werkzaamheden zijn volgens Rijkswaterstaat nodig om de infrastructuur in goede staat te houden en voor de toekomst te bestendigen. De werkzaamheden kunnen leiden tot extra reistijd voor weggebruikers.

Zowel aan de noord- als zuidkant van Amsterdam vinden er werkzaamheden plaats. Aan de zuidkant zijn dat de grote projecten A9 Badhoevedorp-Holendrecht en A10 Zuidasdok. Deze projecten veroorzaken hinder deze zomer en de komende jaren.

Aan de noordkant van Amsterdam vinden op verschillende locaties groot onderhoud en renovatiewerkzaamheden plaats. Dit gebeurt in de zomermaanden omdat er dan minder verkeer op de weg is. Hierdoor wordt extra hinder in drukkere periodes beperkt.

De Ring A10 blijft open

Tijdens de werkzaamheden is er altijd ten minste één rijrichting van de Ring A10 beschikbaar. De Ring is van groot belang voor de regionale verkeersafwikkeling en de bereikbaarheid van Amsterdam en de kop van Noord-Holland.

Overzicht van de werkzaamheden:

  • A9 wegverbreding Badhoevedorp-Holendrecht: De A9 is in beide richtingen dicht van vrijdag 31 mei tot maandag 3 juni en van vrijdag 9 augustus tot maandag 12 augustus. Er wordt gewerkt aan en rond de Schipholbrug en op verschillende delen van de A9 wordt geasfalteerd.
  • A10 Noord geluidschermen: De kapotte geluidschermen bij de A10 Noord worden halverwege 2024 vervangen. De werkzaamheden duren ongeveer een jaar. Verkeer rijdt tijdens de werkzaamheden over versmalde rijstroken met een snelheidsbeperking.
  • A10 Zuidasdok: De A10 Zuid richting Utrecht is dicht van vrijdag 28 juni tot maandag 1 juli tussen knooppunt Badhoevedorp en afrit S108. De A10 Zuid richting Schiphol is dicht van vrijdag 12 juli tot maandag 15 juli vanaf knooppunt Amstel tot oprit S108.
  • 2e Coentunnel: Van 19 juli tot 9 september wordt de brandwerendheid van de 2e Coentunnel verbeterd. Verkeer kan gebruik maken van de andere tunnelbuis. De hinder is beperkt.
  • A10 Noord Zeeburgerbruggen: Van 20 juli tot 9 september wordt er groot onderhoud uitgevoerd aan de Zeeburgerbruggen. Verkeer wordt geadviseerd om te rijden via de Ring van Amsterdam.

Plan uw reis goed voor

Weggebruikers moeten tijdens de werkzaamheden rekening houden met extra reistijd. Het is daarom van belang om uw reis goed voor te bereiden. U kunt hiervoor de routeplanners van Rijkswaterstaat en Verkeersinformatie gebruiken, of actuele navigatiesystemen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.9 ° C
17.2 °
14.5 °
72 %
5.4kmh
95 %
do
18 °
vr
17 °
za
17 °
zo
20 °
ma
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.