15.1 C
Purmerend
zaterdag 27 april 2024
HomePurmerendGemeenteraad stemt in met gebiedsvisie Oostflank “tussen de 5000 en 5800 woningen”

Gemeenteraad stemt in met gebiedsvisie Oostflank “tussen de 5000 en 5800 woningen”

Purmerend – De Oostflank is het gebied aan de oostkant van Purmerend en loopt van de Baanstee Noord tot aan Vurige Staart. In de Oostflank gaan groen, natuur, wonen en vrijetijdsbeleving elkaar straks versterken.

Dat besloot de gemeenteraad van Purmerend donderdagavond. Samen met BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling heeft de gemeente een visie voor dit gebied gemaakt. In de visie staat op hoofdlijnen hoe de natuur in het gebied versterkt wordt, waar woningen en voorzieningen kunnen komen en hoe er wordt omgaan met mobiliteit. Met de instemming van de gemeenteraad wordt nu een volgende stap in het proces gezet worden.

In het gebied moeten tussen de 5000 en 5800 woningen komen. Er wordt gebouwd in de verhouding van 30% sociale huur, 40% middeldure huur en/of betaalbare koop en 30% vrije sector. 

Belangrijke locatie

De Oostflank is een belangrijke locatie voor toekomstige woningbouwontwikkeling in Purmerend, op het terrein van de golfbaan en in Purmer-Zuid Zuid. Tegelijkertijd heeft deze ontwikkeling ook impact op de bestaande stad. De visie op de Oostflank geeft een samenhangend en richtinggevend toekomstbeeld, ofwel ‘de stip op de horizon’.

Meer informatie op: https://oostflankpurmerend.nl

Wethouder Pascal Verkroost: ‘Ik ben ontzettend blij met deze mijlpaal. Dit betekent dat we verder kunnen, en de broodnodige betaalbare woningen weer een stap dichterbij zijn. Ik kijk ernaar uit om samen met BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling verder te werken aan concrete plannen.’

Samen met BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling gaat de gemeente Purmerend nu verder met het uitwerken van de visie en het uitwerken van de 2 moties die zijn overgenomen, over de Purmerenderweg en een verkeersonderzoek. Voor de volgende stap is onder andere nog een aantal onderzoeken nodig.

Concreter

Aan de hand daarvan wordt concreter gemaakt hoe de nieuwe wijken eruit gaan zien, waar precies de wegen en voorzieningen komen en waar en hoe de natuur versterkt wordt. De resultaten van de uitwerking van de visie worden uiteindelijk vastgelegd in het omgevingsplan.

Samen met BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling streeft de gemeente ernaar om het omgevingsplan na participatie en inspraak in de tweede helft van 2025 aan de gemeenteraad voor te leggen. Hopelijk kan de uitvoering dan starten vanaf 2026.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.1 ° C
17.3 °
13.9 °
74 %
6.3kmh
90 %
za
15 °
zo
15 °
ma
17 °
di
19 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.