11.5 C
Purmerend
vrijdag 26 april 2024
Home112Veiligheidsrisicogebied in stadje tijdens Koningsnacht n.a.v. zorgelijk bericht

Veiligheidsrisicogebied in stadje tijdens Koningsnacht n.a.v. zorgelijk bericht

Purmerend – Het centrum van Purmerend is vanaf vanavond 26 april 18.00 tot 06.00 uur de volgende ochtend 27 april aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Daardoor heeft de politie in het aangewezen gebied extra bevoegdheden als de situatie daarom vraagt.

Dit besluit is door de burgemeester genomen naar aanleiding van een zorgelijk gerucht dat rondgaat op social media onder jongeren. Door dit gebied aan te wijzen kan de politie preventief fouilleren en kan er effectief gehandeld worden wanneer nodig. Burgemeester Ellen van Selm neemt deze maatregel om de politie extra bevoegdheden te geven.  

Stop delen van berichten social media

De politie neemt dit serieus en roept op om te stoppen met het delen van dit bericht op de socials. De politie volgt alles en neemt maatregelen als de berichtgeving gedeeld blijft worden. Als het nodig is kan de politie preventief fouilleren en het geven van gebiedsverboden aan overlastgevers die terugkeren na een waarschuwing.  

Preventief fouilleren

Door het centrum aan te wijzen aan veiligheidsrisicogebied kan de politie preventief fouilleren. De burgemeester bepaalt wanneer en waar dit nodig is in afstemming met politie en Openbaar Ministerie.  

Aanwijzing geldt tijdens Koningsnacht

Het besluit geldt van 26 april 2024 18.00 uur tot en met zaterdagochtend 27 april 2024 06.00 uur en voor de binnenstad van Purmerend. Alle straten binnen in het gebied begrensd door de Plantsoengracht, Nieuwstraat (inclusief de camperparkeerplaats Bolwerk en Park Plantsoengracht), Westerstraat, Gedempte Singelgracht, Gedempte Where tot aan Looiersplein. Zie het kaartje:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,908FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
11.5 ° C
12.9 °
10 °
61 %
2.7kmh
57 %
vr
10 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °
di
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.