16.4 C
Purmerend
zaterdag 18 mei 2024
HomePurmerendKomt de gymzaal nu aan de rechterkant of linkerkant van het schoolplein?...

Komt de gymzaal nu aan de rechterkant of linkerkant van het schoolplein? Bewoners Beethovenstraat in Purmerend verdeeld tijdens bijeenkomst

Purmerend – Bewoners van de Beethovenstraat die rondom de school De Delta Beethoven wonen waren gisteren verdeeld over de plaatsing van een toekomstige tijdelijke losstaande gymzaal. Moet de gymzaal nu aan de linkerkant van het schoolplein komen of aan de rechterkant, was de vraag gisteren.

Gisteravond konden bewoners bij een informatiebijeenkomst hun voorkeur uitspreken voor de locatie van de gymzaal. Ook werden ze geïnformeerd over de eventuele toename van parkeren door de plaatsing van de gymzaal.

De tijdelijke gymzaal op het schoolplein blijft staan totdat het schoolgebouw wordt gerenoveerd of gesloopt voor een nieuwe school met daarin ruimte voor een permanente gymzaal. In de tussentijd komt er dus deze tijdelijke gymzaal. De gymzaal wordt gebruikt door scholieren en in de avonduren wordt deze verhuurd aan instellingen die deze ruimte kunnen gebruiken.

Waar moet de gymzaal nu?

Bewoners konden aangeven waar ze de tijdelijke gymzaal wilden hebben. Bewoners die rechts van de school wonen willen de tijdelijke gymzaal bij de bewoners aan de linkerkant van het schoolplein. De bewoners aan de linkerkant van de school willen juist de tijdelijke gymzaal bij de bewoners aan de rechterkant van het schoolplein. Deze bewoners huren van woningcorporatie Intermaris.

Bewoners op de kop zijn kant willen de gymzaal helemaal niet en zijn faliekant tegen. Zij zijn bang voor waardevermindering van hun koophuizen en voor de toename van verkeer.

Links of rechts?

Parkeerdruk

Afgelopen februari is een parkeerdrukmeting uitgevoerd om een beeld te krijgen van de huidige parkeerdruk. Hiermee maakt de gemeente een inschatting van de toekomstige situatie met de komst van de tijdelijke gymzaal. “De metingen zijn gedaan buiten schoolvakanties en in tijden met relatief slecht weer waarin mensen vaker met de auto reizen”, geeft de gemeente aan. “De meting geeft daarom een realistisch beeld van de parkeerdruk.”

Verschillende bewoners betwijfelen dat en verwachten in de wijk een chaos aan auto’s, vooral in de avonduren. “Alles was rood maar rond het schoolgebouw was alles groen. Dat is geen toeval. Dat is manipulatie”, aldus een bewoner die er vlak naast woont. Hij verwacht een grote toename van verkeer in de wijk. “Hier is de gemeente Purmerend aan zet. Wij hebben onze grieven laten weten en nu afwachten wat het gaat worden.”

Knoop doorhakken

Uiteindelijk hakt de gemeente Purmerend in juni de knoop door. Voor juni staat er nog een informatiebijeenkomst op de rol. Dan maakt de gemeente Purmerend de definitieve locatie van de gymzaal bekend alsmede de uiterlijke vormgeving.

Foto’s: Regio PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,920FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
16.4 ° C
17.8 °
15 °
80 %
2.4kmh
0 %
za
16 °
zo
20 °
ma
18 °
di
21 °
wo
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.