19.8 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomeEvenementZaterdagtip Nazomerfeestweek: open dag brandweer en Classic Cars op de Koemarkt

Zaterdagtip Nazomerfeestweek: open dag brandweer en Classic Cars op de Koemarkt

Purmerend – Voor morgen, 16 september, staan er op de agenda van de Nazomerfeestweek 2023 diverse evenementen. Een open dag van de brandweer op het terrein van de brandweer aan de Waterlandlaan en op de Koemarkt staan 50 bijzondere auto’s en oldtimers opgesteld.

Begin de zaterdag met een bezoek aan de open dag van de brandweer en maak het in de middag af met Classic Cars op de Koemarkt. Uiteraard staat de horeca op de Koemarkt klaar om u te voorzien van een natje en een droogje.

Classic Cars

Classic Cars wordt georganiseerd door Stichting Purmerend Marktstad en duurt van 12:00 uur tot 17:00 uur. Ongeveer 50 bijzondere auto’s en oldtimers zullen tentoongesteld worden, waardoor autoliefhebbers en nieuwsgierige bezoekers kunnen genieten van de tijdloze elegantie en het vakmanschap van deze klassiekers. Of je nu een liefhebber bent van vintage voertuigen of geïnteresseerd bent in de autogeschiedenis, Classic Cars biedt een geweldige gelegenheid om deze tijdloze schoonheden van dichtbij te ervaren.

Open dag Brandweer

Tussen 10:00 en 16:00 is iedereen van harte welkom op de brandweerkazerne van Purmerend. Verschillende brandweerploegen organiseren demonstraties waarbij ze laten zien hoe ze omgaan met gevaarlijke stoffen en hoe ze autobranden blussen. Daarnaast zijn er jaarlijks terugkerende activiteiten voor bezoekers, waaronder een ritje in een brandweerauto, het testen van hoogtevrees in de autoladderkorf, en communicatie met brandweerduikers in een duiktank. Ook zijn andere veiligheidspartners zoals de politie, ambulance, handhaving en de dierenambulance aanwezig. 

Aan de kinderen is volop gedacht. Kinderen kunnen blusspelletjes doen waarbij ze targets moeten raken, fietsen knippen of zich uitleven op het Brandweer-springkussen. Daarnaast is brandweerman Sam aanwezig om de kinderen te vermaken.

Foto’s: Archief Regio PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.8 ° C
21.1 °
17.8 °
70 %
4.5kmh
90 %
do
19 °
vr
20 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.