13.6 C
Purmerend
maandag 10 juni 2024
HomePurmerendElektronicaketen BCC vraagt surseance aan "nog geen gevolgen voor de winkels of...

Elektronicaketen BCC vraagt surseance aan “nog geen gevolgen voor de winkels of de rechten van klanten”

Regionaal – De bekende elektronicaketen BCC heeft aangekondigd surseance van betaling aan te vragen, te midden van wat het bedrijf omschrijft als “aanhoudende en toenemende zware marktomstandigheden.” Twee bewindvoerders zijn aangesteld om de toekomstmogelijkheden van BCC te onderzoeken, meldde het bedrijf gisteren.

BCC, met bijna 60 vestigingen verspreid over het land en meer dan 1100 medewerkers, benadrukt echter dat de surseance voorlopig geen gevolgen heeft voor de winkels of de rechten van klanten. Zowel de fysieke winkels als de webshop blijven voorlopig open, en klanten kunnen nog steeds rekenen op de levering en installatie van hun bestellingen. BCC zal ook doorgaan met het verwerken van retouren.

Purmerend

Het filiaal in Purmerend aan de Gedempte Singelgracht is gewoon geopend. Het enige wat er sinds vandaag veranderd is dat er geen koopavond gedraaid gaat worden in verband met de recente ontwikkelingen. In sommige winkels van de keten zijn er onvriendelijke, soms bedreigende situaties ontstaan. Deze winkels zijn korte tijd gesloten. BCC heeft daarom in overleg met de bewindvoerders en filiaalmanagers besloten voor extra beveiliging te zorgen.

“Dat gaat niet per direct. Vanaf morgen zal dat geleidelijk aan georganiseerd worden”, vertelt Topman Klinkhamer aan NU.NL. Vanaf maandag is volgens hem de beveiliging aanwezig in alle winkels waar het nodig is.

Zwaarder wordende druk

Klinkhamer, de CEO van BCC, legt uit dat het bedrijf onder “steeds zwaarder wordende druk” staat, ondanks inspanningen om kosten te verminderen en de financiële positie te verbeteren. “Samen met de bewindvoerders zullen we nu verdere opties beoordelen,” zei Klinkhamer. “Onze prioriteit ligt nu bij onze medewerkers en klanten. Wij zullen ons uiterste best doen dit proces op een voor alle betrokkenen zo goed mogelijke manier uit te voeren.” Een poging om extra kapitaal aan te trekken, is onlangs mislukt.

Mirage Retail Group

BCC is een dochteronderneming van Mirage Retail Group, dat eind augustus nog speelgoedwinkelketen Intertoys te koop zette. In 2019 nam MRG ook Blokker over, gevolgd door de overname van BCC een jaar later. De surseance van BCC werpt nu vragen op over de toekomst van deze elektronicaketen binnen het moederconcern.

Foto’s: Regio PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,934FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.6 ° C
14.4 °
11 °
78 %
7.6kmh
100 %
ma
12 °
di
13 °
wo
13 °
do
16 °
vr
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.