8.2 C
Purmerend
donderdag 9 mei 2024
HomePurmerendTwee Buurtkastjes in Purmerend geopend: Liever delen dan verspillen!

Twee Buurtkastjes in Purmerend geopend: Liever delen dan verspillen!

Purmerend – Twee gloednieuwe Buurtkastjes sieren vanaf vandaag de flat D’Rode Garrels in Purmerend. De opening was geliefd onder de kinderen. Een springkussen was aanwezig en Multi-IJs deelde ijsjes uit.

Onder het motto ‘Liever delen dan verspillen’ opent stichting SoGoed, in samenwerking met de Bewonerscommissie van de flat, deze Buurtkastjes. Burgemeester Ellen van Selm en wijkwethouder Coen Lageveen waren uitgenodigd om de officiële opening te verrichten.

De Buurtkastjes zijn bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan en mensen in de buurt te helpen. Bewoners kunnen hier niet-gekoelde versproducten en/of gezondheidsproducten met elkaar delen. “Zo werken we samen aan een meer sociale buurt.” In de Buurtkastjes kunnen buurtbewoners die namelijk wat minder te besteden hebben levensmiddelen ophalen.

Buurtbewoners die iets kunnen missen kunnen hier juist producten achterlaten. Dit kunnen producten zijn als koekjes, frisdrank, pasta, zeep, etc. De voornaamste voorwaarde is dat de producten goed en ongebruikt moeten zijn. Het staat iedereen vrij iets achter te laten of mee te nemen, of misschien een product te ruilen.

De Buurtkastjes zijn gemaakt in de houtwerkplaats Grip van Reakt in Purmerend. Inmiddels staan er al ca. 500 Buurtkastjes door heel Nederland. Ook in Purmerend en omgeving waren er al Buurtkastjes te vinden.

Postcodeloterij

De realisatie van de twee Buurtkastjes in D’Rode Garrels werd mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Buurtfonds van de Postcodeloterij. Intermaris stelde de plek in het complex ter beschikking. De Buurtkastjes hangen in de centrale hallen van de flat.

De Bewonerscommissie, die de belangen van de huurders behartigt, organiseert evenementen en onderhoudt contact met Intermaris. “De bewonerscommissie versterkt de saamhorigheid en het elkaar helpen in de flat. Buurtkastjes passen perfect bij onze doelstellingen.”

Foto’s: Regio PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,910FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
8.2 ° C
9.5 °
6.7 °
80 %
0.5kmh
11 %
do
17 °
vr
18 °
za
20 °
zo
23 °
ma
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.