13.4 C
Purmerend
zaterdag 11 mei 2024
HomePurmerendZondagtip: Unieke Purmerendse veiling voor het goede doel

Zondagtip: Unieke Purmerendse veiling voor het goede doel

Purmerend – Bent u op zoek naar dat ene zeldzame boek of bijzondere item over Purmerend? Dan is dit uw kans! Op zondag 12 mei vindt er in de Kleine Doele op de Koemarkt een veiling plaats met unieke Purmerendse spullen.

John Korver, een man die Purmerend ademt, kondigt de veiling aan van zijn unieke collectie. De 68-jarige Purmerender strijdt tegen een agressieve vorm van artrose en longkanker, en de dokters hebben hem helaas weinig hoop meer gegeven. Gemotiveerd door deze harde realiteit heeft John besloten om zijn levenswerk, zijn uitgebreide verzameling over Purmerend, te verkopen voor het goede doel.

Foto’s: ter illustratie

De veiling omvat de uitgebreide verzameling van de oud-penningmeester en erelid van de Vereniging Historisch Purmerend. U kunt hierbij denken aan bijzondere en zeldzame boeken over de stad, maar ook aan andere typisch Purmerender items zoals kaarten, plattegronden en serviesgoed.


Naast de geveilde kavels zijn er ook diverse objecten die tegen een vaste prijs te koop zullen zijn. Het is een ware schatkamer voor liefhebbers van de stad en haar boeiende verleden. De veiling biedt een unieke kans om een stukje Purmerend te bezitten en tegelijkertijd Johns laatste wens te vervullen. John hoopt dat de spullen goed terecht komen.

Goede doel

De opbrengst van de veiling en verkoop komt geheel ten goede aan twee Purmerendse vrijwilligersorganisaties: Inloophuis ‘Wij Allemaal’ en Hospice ‘In Vrijheid’. Deze organisaties liggen John Korver na aan het hart.

John Korver (links) overhandigd een prijs tijdens de Nazomerfeestweek 2018 – archief Regio Purmerend

Programma

Vanaf 13.30 uur kunt u de kavels in de Kleine Doele bewonderen. De veiling zelf start om 15.00 uur. Na afloop van de veiling is er gelegenheid om onder het genot van een borrel met andere Purmerenders herinneringen op te halen aan de stad.

Kom langs en biedt mee!

Wees er op tijd bij, want er zijn ongetwijfeld unieke stukken te bemachtigen. En bovendien steunt u met uw bieding een goed doel!

  • Locatie: Kleine Doele, Koemarkt, Purmerend.
  • Datum: Zondag 12 mei 2024.
  • Tijd: Bezichtiging kavels vanaf 13.30 uur, veiling start om 15.00 uur.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. De veiling vindt aanstaande zondag (12 mei) plaats in De Doele aan de Koemarkt. De baten komen ten goede aan Inloophuis Wij Allemaal en Hospice ‘In Vrijheid’ Waterland. Helaas zal John Korver, Purmerender tot in zijn diepste vezels, de veiling niet meer meemaken; hij is woensdagavond 8 mei op 68-jarige leeftijd in Hospice ‘In Vrijheid’ Waterland in Purmerend overleden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,910FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.4 ° C
15.1 °
12.2 °
79 %
1.8kmh
100 %
za
20 °
zo
21 °
ma
21 °
di
24 °
wo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.