17.2 C
Purmerend
maandag 6 mei 2024
HomePurmerendCijfers 2023: Toename in meldingen bij Handhaving Purmerend “meeste uit Overwhere”

Cijfers 2023: Toename in meldingen bij Handhaving Purmerend “meeste uit Overwhere”

Purmerend – In 2023 zijn er 10270 meldingen bij handhaving Purmerend ingediend. In 2022 ontving handhaving Purmerend namelijk 5.857 meldingen. De meeste klachten gaan over overlast, wegen en verkeer (voornamelijk parkeren) en afval en reiniging (bijvoorbeeld afvaldumpingen en illegale stort).

De meeste meldingen hadden betrekking op Purmerend, namelijk 9.188 meldingen tegenover 770 meldingen in de Beemster. De meeste meldingen zijn afkomstig uit de wijk Overwhere.

Parkeeroverlast

In 2023 zijn er bij Handhaving Purmerend meer meldingen van parkeeroverlast ontvangen ten opzichte van het jaar daarvoor. Waren er in 2022 nog zo’n 1818 meldingen over parkeeroverlast, in 2023 waren dit er 3100. Opvallend is dat zo’n 1000 meldingen gedaan zijn door drie melders.

Eveneens is een behoorlijke stijging te zien van het aantal meldingen over voertuigwrakken (1546 in 2023 tegen 1104 in 2022) en vuurwerkoverlast (616 in 2023 tegen 465 in 2022).

In 2023 zijn er tot en met oktober 924 fietswrakken en/of weesfietsen van de openbare weg verwijderd. Vanaf oktober was er namelijk, bij de externe partij die de fietsen ophaalt, geen capaciteit meer.

Meer bijtincidenten

Er zijn 39 bijtincidenten geregistreerd. Dit zijn er aanzienlijk meer dan in 2022 (toen waren dit er 14). De meeste incidenten vonden plaats in Overwhere. Er zijn tien aanlijn- en muilkorfgeboden opgelegd, er is één kort aanlijngebod opgelegd en er zijn acht schriftelijke waarschuwingen uitgereikt.

Ter voorkoming van bijtincidenten is ook intensief gecontroleerd op loslopende honden. Daar waar dit nodig was zijn de eigenaren door handhavers op hun gedrag aangesproken en is voorlichting gegeven over de risico’s van loslopende honden.

Cameratoezicht

Elke vrijdag- en zaterdagnacht is cameratoezicht gehouden. In totaal is de politie en/of
handhaving 118 keer ingezet naar aanleiding van de waarnemingen. Met 104 dagen cameratoezicht betekent dit dat het elk weekend wel raak was in de binnenstad van Purmerend.

Er zijn bijna wekelijks controles gehouden op het (brom)fietsen over trottoirs en voetpaden en
rijden met bromfietsen over fietspaden (473 bekeuringen).

Wielklem

Er is in 2023 gestart met de invoering van de wielklem. De resultaten zijn volgens de handhavers positief te noemen. Er is 19 keer een wielklem aangebracht bij wanbetalers of een buitenlands voertuig. Hierdoor zijn er al diverse openstaande parkeerboetes geïnd. Het aantal personen dat meerdere parkeerboetes heeft openstaan is aanzienlijk afgenomen.

Handhavers doen veel meer. Zo zijn ze ook verantwoordelijk voor of houden ze zich bezig met bijvoorbeeld ondermijning, brandveiligheid appartementencomplexen, preventie en handhaving alcohol en voorlichting brandveiligheidsbewustzijn (brandveilig leven)

Grasduinen in meer cijfers van 2023 kan in het Evaluatieverslag Uitvoering en Handhaving Purmerend 2023.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Gerard is dus de aso die de regeltjes aan zijn aars lapt Gerard moet zijn mond houden en zijn boetes betalen. Ik hou je in de gaten Gerard

  2. 1000 meldingen door 3 personen…. Deze mensen hebben echt geen leven en zijn volgens mij erg gefrustreerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,908FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.2 ° C
18.5 °
16.1 °
68 %
1.3kmh
100 %
ma
17 °
di
17 °
wo
16 °
do
18 °
vr
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.