18.1 C
Purmerend
donderdag 23 mei 2024
HomePurmerendVrachtwagens denderen nog steeds over brug A7 ondanks verbod, nog geen boetes...

Vrachtwagens denderen nog steeds over brug A7 ondanks verbod, nog geen boetes uitgedeeld

Purmerend – Vrachtwagens negeren massaal het verbod op de A7 bij Purmerend. Vanaf vandaag mag er geen enkele vrachtwagen of touringcar meer over de brug bij het Noord-Hollandsch kanaal vanwege werkzaamheden. Volgens Rijkswaterstaat worden vrachtwagens die toch over de brug rijden geregistreerd met camera’s, maar krijgen ze nog geen boetes.

Vorige week was er nog een gewichtsbeperking tot 25 ton. De politie plukte toen al de ene na de ander chauffeur van de weg die de gewichtsbeperking negeerde en schreef fikse boetes uit. Daarom besloot Rijkswaterstaat (RWS) vrijdag om gelijk alle vrachtwagens en touringbussen van de brug te weren.

Rijkswaterstaat laat weten dat nog niet alle waarschuwingsborden zijn vervangen en dat deze nodig zijn om te handhaven. Tot die tijd worden er dan ook geen bekeuringen uitgedeeld.

Nog 135

Nick Bakker en Bap Kolder van Traffic Service Nederland zijn daar op dit moment mee bezig. “We moeten er ongeveer 135”, zegt Bap. De waarschuwingsboren voor de brug bij Purmerend staan zo ver als Joure in Friesland.

De draconische maatregel van RWS is nodig om de constructieve stabiliteit van de brug te waarborgen. Als alle borden rond de brug vervangen zijn gaat Rijkswaterstaat weer handhaven.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.1 ° C
19.5 °
16 °
69 %
2.7kmh
92 %
do
18 °
vr
17 °
za
17 °
zo
20 °
ma
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.