13.8 C
Purmerend
zaterdag 4 mei 2024
HomePurmerendHerstelwerkzaamheden Trimbaan in Dwarsgouwpark na storm Poly gaan starten

Herstelwerkzaamheden Trimbaan in Dwarsgouwpark na storm Poly gaan starten

Purmerend – Storm Poly heeft verleden jaar veel schade veroorzaakt in het Dwarsgouwpark in Purmerend. Bij de trimbaan zijn bomen omgevallen en is vuilnis omhoog gekomen. Het gebied, dat tussen 1966 en 1970 dienst deed als gemeentelijke vuilstortplaats, heeft na beëindiging van deze functie een afdeklaag van grond gekregen.

Na de storm is de dikte van de afdeklaag die het vuilnis afdekt onderzocht in het hele gebied. Het blijkt dat deze op veel plekken niet meer aan de minimale dikte voldoet. Ook is de grond vervuild. Daarom gaat de gemeente Purmerend de dikte en de kwaliteit van de afdeklaag herstellen. De kosten zijn geraamd op circa € 425.000. 

Foto: © Regio Purmerend


Herstelwerkzaamheden

Markus B.V. start op 13 mei met het herstel van de afdeklaag. Hiervoor moet veel grond vervoerd worden naar het Trimpad. De aannemer rijdt met meerdere vrachtauto’s rustig door de wijk. De route loopt via de Henri Dunantstraat, Anne Franklaan, de Stekeldijk en het Trimpad.

Tussen 7.30 en 8.30 uur vindt er geen grondtransport plaats, om de hinder voor scholieren die naar school gaan te beperken. De aannemer werkt van 7.00 tot 16.30 uur en de werkzaamheden duren tot eind juli.

Tijdelijke inrichting Trimpad

Om te voorkomen dat het Trimpad een kale vlakte wordt, wordt de oude trimbaan tot het park ingezaaid met een bloemenmengsel. Ook wordt er een tijdelijk wandelpad rondom gemaakt.


Foto: © Regio Purmerend

Ontwikkeling Park de Dwarsgouw

Dit jaar start de gemeente Purmerend met de eerste ontwerpen voor Park de Dwarsgouw. Het doel is om het park te transformeren tot een echt stadspark, waar mensen kunnen wandelen, sporten en ontspannen. Het groen wordt opgeknapt, er komen nieuwe wandel- en fietspaden en wellicht een kleinschalig koffietentje. De volkstuinen, het kinderparadijs, de heemtuin, de schooltuinen, de ijs- en skeelerbaan en de andere verenigingen blijven behouden.

Illustratie: gemeente Purmerend

De gemeente wil geen grootschalige bebouwing of woningbouw in het gebied, maar wil het overwegend groen houden. Wel is het volgens de gemeente belangrijk om het park beter te verbinden met de omliggende woonwijken.

De gemeente betrekt de aanwezige organisaties en buurtbewoners bij de ontwikkeling van het park. Zij kunnen meedenken over de functies die ze toegevoegd willen hebben en de elementen die behouden moeten blijven.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,906FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.8 ° C
16.7 °
11.1 °
76 %
8.1kmh
100 %
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °
di
16 °
wo
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.