7.3 C
Purmerend
zaterdag 27 april 2024
HomePurmerendVoormalig vuilstort Purmerend wordt zichtbaar door storm Poly

Voormalig vuilstort Purmerend wordt zichtbaar door storm Poly

Purmerend – In de jaren 60 zijn er chemische vaten, zware metalen, huisvuil en asbestdelen gedumpt in de voormalige vuilstort van Purmerend waar nu de Trimbaan aan het einde van het Trimpad ligt. Door storm Poly, die begin juli over de gemeente Purmerend raasde, zijn er bomen op de Trimbaan omgevallen. Meteen was zichtbaar wat er daar nog in de grond zit.

Doordat hier voorheen een vuilstort was, is er vuilnis omhoog gekomen. En dan gaat het om voornamelijk licht huisvuil wat mee is gekomen bij de wortels van de omgevallen bomen. Eind jaren 60 is deze vuilstort gesloten en is er een deklaag van grond overheen gelegd, waarna de vuilstort op de Koog werd geopend.

Afsluiting

De gemeente Purmerend heeft het gebied afgesloten om te voorkomen dat er verder afval verspreid wordt. Wat niet echt lijkt te lukken, want het afval ligt overal in het gebied. De gemeente gaat nu samen met de provincie kijken hoe ze om moeten gaan met het nu zichtbare afval van de oude vuilstortplaats. Daarna wordt bekeken welke aanpak nodig is voor dit gebied.

Bij de ingang van de Trimbaan staat nu een hek met de mededeling dat het gebied verboden toegang is, maar dat betreden wel op eigen risico is.

Foto’s: Regio Purmerend



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Dit pleit ervoor om eerst alle oude stortplaatsen op te ruimen alvorens we het overschot aan verbrandingscapaciteit in NL opheffen door afvalenergiecentrales te sluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.3 ° C
8.3 °
6.2 °
79 %
1.3kmh
91 %
za
15 °
zo
15 °
ma
16 °
di
19 °
wo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.