14.3 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomeVolendamAkkoord tussen Van der Valk Volendam en COA "opvang van 160 vluchtelingen"

Akkoord tussen Van der Valk Volendam en COA “opvang van 160 vluchtelingen”

Volendam – Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) en het Van der Valk Hotel Volendam in Katwoude hebben onderzocht of het hotel gedeeltelijk beschikbaar gesteld kan worden voor opvang met ingang van 1 oktober 2023. Zij hebben hierover een akkoord bereikt en een overeenkomst gesloten voor een periode van zes maanden met een optie tot verlenging met zes maanden.

Op basis van de eerste schouw gaat het COA uit van opvang van 160 vluchtelingen. Er wordt gedacht aan huisvesting van 40 AMV’ers (alleenstaande minderjarige vluchtelingen). De overige plekken zijn voor zogeheten reguliere opvang (iedereen die niet onder AMV valt). Het is echter mogelijk dat er nog iets in deze verhouding wijzigt. Bij het COA wil de gemeente Waterland sturen op een gemêleerde groep van deze overige vluchtelingen.

Bij het afsluiten van deze overeenkomst had de gemeente Waterland geen rol, anders dan medewerking verlenen aan het verzoek. De gemeente Waterland moet nu met het COA afspraken maken over verantwoordelijkheden in een zogeheten bestuursovereenkomst.

Informatiebijeenkomst

In overleg met het COA wil de gemeente Waterland een informatiebijeenkomst organiseren op woensdagavond 30 augustus 2023. Op deze avond is het COA aanwezig met een team dat meer kan vertellen over de dagelijkse gang van zaken bij de opvang (o.a. dagbesteding, leefbaarheid, veiligheid) en vragen kan beantwoorden.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.3 ° C
15.6 °
12.8 °
79 %
1.3kmh
95 %
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.