19.2 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomePurmerendExtra raadsvergadering ingelast om project Terrazza aan de Waterlandlaan te redden

Extra raadsvergadering ingelast om project Terrazza aan de Waterlandlaan te redden

Purmerend – Het toekomstige project Terrazza aan de Waterlandlaan staat op losse schroeven. De projectontwikkelaar Steengoed wil voor 1 oktober 2023 duidelijkheid, anders zou het zo maar kunnen zijn dat het gehele project niet doorgaat. Het project omvat 291 appartementen, waarvan 84 bestemd zijn voor de sociale huursector. De huidige prijsafspraken met de aannemer lopen af op 1 oktober, en de verwachting is dat de aannemer, na deze datum, mogelijk hogere kosten zal eisen.

Steengoed heeft aan de gemeente Purmerend laten weten dat als de bouwkosten blijven stijgen, de realisatie van het project op losse schroeven komt te staan. Ook Wooncompagnie, welke eigenaar wordt van de 84 sociale huurappartementen, heeft aangegeven dat investeren niet meer rendabel zal zijn bij verdere stijging van de bouwkosten.

Om het project te redden, streeft de gemeente Purmerend ernaar om het bestemmingsplan en de vergunningen zo snel mogelijk goed te keuren. Een snelle goedkeuring is cruciaal, omdat de huidige prijsafspraken met de aannemer op 1 oktober aflopen. “Het college van burgemeester en wethouders wil ervoor zorgen dat alle benodigde procedures voor die datum zijn afgerond. Ook de belegger die het middeldure en dure segment afneemt, heeft aangegeven dat ze zich beraden of ze wel door kunnen gaan met het project.

Op het plan zijn er zogenaamde zienswijzen ingediend en deze richten zich ook tot zaken die het inhoudelijk onderdeel van de verklaring van geen bedenkingen betreffen. Het college van burgemeester en wethouders kan zich hier niet over uitspreken. Hier gaat de gemeenteraad over.

Niet zonder tegenstand

Echter, het voorstel van burgemeester en wethouders voor een snelle goedkeuring is niet zonder tegenstand. De gemeentelijke agendacommissie adviseerde negatief. De agendacommissie is van mening dat een extra raadsvergadering tijdens de zomervakantie een politieke keuze zou zijn en heeft op procedurele gronden besloten om de raad niet bijeen te roepen. Bovendien bestaat de kans dat omwonenden, die eerder al bezwaar maakten tegen het bouwwerk, naar de rechter stappen om het plan tegen te houden, wat de termijn van 1 oktober verder in gevaar brengt.

Gemeentebelangen en onafhankelijk raadslid Frank Schaaij zijn verontrust over de ontstane situatie en vrezen dat het project mogelijk volledig in gevaar komt. Ze zijn van mening dat de gemeenteraad zo snel mogelijk om tafel moet om het bestemmingsplan voor de 291 appartementen goed te keuren. De twee hebben andere fracties benaderd en hebben voldoende steun gevonden om een verzoek in te dienen bij de burgemeester voor een extra raadsvergadering.

Groot belang

Het plan voor de 291 appartementen aan de Waterlandlaan is van groot belang volgens Jordi Albers van Gemeentebelangen en onafhankelijk raadslid Frank Schaaij. De schaarse sociale huurwoningen maken het bouwen van deze appartementen essentieel. Beide raadsleden benadrukken dat wonen een recht is, en het bouwen van de 84 sociale huurwoningen zal helpen om de ellenlange wachttijden voor woningzoekenden in Purmerend te verminderen.

Hoewel het lastig was om medestanders te vinden, hebben Gemeentebelangen en Frank Schaaij uiteindelijk genoeg steun gekregen voor een extra raadsvergadering. De vergadering staat gepland op donderdag 27 juli om 20.30 uur, na de commissievergadering waarin het plan zal worden besproken. De twee partijen kregen steun van PVV Purmerend, GroenLinks en de PvdA.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Het bewijst maar weer dat de gemeenteraad uit een stelletje incompetente personen bestaat , overigens stellen die 84 sociale huurwoningen niets voor we hebben er in purmerend denk ik minstens 8400 nodig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.2 ° C
20 °
17.8 °
70 %
0.9kmh
100 %
wo
21 °
do
24 °
vr
26 °
za
29 °
zo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.