24.1 C
Purmerend
donderdag 2 mei 2024
HomePurmerendVeiligheidsrisicogebied ingesteld door burgemeester in centrum Purmerend tijdens voorjaarskermis

Veiligheidsrisicogebied ingesteld door burgemeester in centrum Purmerend tijdens voorjaarskermis

Purmerend – Net als de nazomerkermis in 2023 wordt er in het centrum van Purmerend tijdens de voorjaarskermis een veiligheidsrisicogebied ingesteld voor het gehele centrum.

“Voor een goed en veilig verloop van de voorjaarskermis heb ik dan ook besloten om voor de duur van de voorjaarskermis opnieuw een veiligheidsrisicogebied in te stellen van 17 mei 2024 10:00 uur tot 26 mei 2024 23:00 uur.
Het is een noodzakelijke maatregel die past bij de ervaring en inzet die wordt gevraagd van ons handhavingsteam en de politie en helpt in effectief optreden als de situatie daarom vraagt”, geeft burgemeester Ellen van Selm aan.

Voor onruststokers geen plek

“Ook met deze extra maatregelen is en blijft onze kermis een gezellig feest voor gezinnen en groepjes vrienden en vriendinnen. Voor onruststokers is geen plek. Het open karakter van een kermis is een groot goed, maar alleen te handhaven als we effectieve maatregelen inzetten die de beveilig van de kermis, de handhavers en de politie ondersteunen. Ik verwacht dat er van de aanwijzing ook een preventieve werking uit gaat”, besluit de burgemeester.

Preventief fouilleren mogelijk

Dit betekent dat de politie, op last van de officier van justitie en in overleg met de burgemeester, de bevoegdheid heeft om in dit gebied iedereen te onderzoeken op de aanwezigheid van wapens (preventief fouilleren).

Dit kan alleen in het aangewezen gebied. De politie maakt zelfstandig een afweging wanneer er preventief gefouilleerd wordt. Het fouilleren gebeurt a-selectief en zonder aanzien des persoons, geeft de burgemeester aan.

Extra camera’s en toezicht

Naast het veiligheidsrisicogebied heeft de burgemeester ook besloten om extra camera’s te plaatsen ter hoogte van de Nieuwstraat. Deze zullen ook live worden uitgekeken door handhavers op de drukste momenten van de kermis.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,907FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
24.1 ° C
25.1 °
18.9 °
58 %
1.1kmh
29 %
do
24 °
vr
13 °
za
16 °
zo
15 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.