11.6 C
Purmerend
vrijdag 26 april 2024
HomePurmerendPreventieve fouilleeracties tijdens de nazomerkermis, binnenstad Purmerend aangewezen als veiligheidsrisicogebied

Preventieve fouilleeracties tijdens de nazomerkermis, binnenstad Purmerend aangewezen als veiligheidsrisicogebied

Purmerend – Het centrum van Purmerend is tijdens de nazomerkermis aangemerkt als een veiligheidsrisicogebied, waardoor de politie de mogelijkheid heeft om preventieve fouilleeracties uit te voeren. Deze maatregel, die burgemeester Van Selm heeft genomen, heeft als doel de veiligheid te waarborgen en het aantal wapens in dit gebied te verminderen.

Het initiatief van burgemeester Van Selm volgt op het eerdere messenverbod in Purmerend. De aanwijzing van het centrum als veiligheidsrisicogebied tijdens de nazomerkermis stelt de politie in staat om onaangekondigde preventieve fouilleeracties uit te voeren.

Bewezen effectief

Preventief fouilleren is een bewezen effectief middel om de veiligheid te vergroten en het veiligheidsgevoel te versterken. Dit is een nieuw, maar elders al gangbaar initiatief in Purmerend.

Burgemeester Van Selm legt uit: “Wie bijvoorbeeld een concert bezoekt, weet dat er daar bijvoorbeeld ook toezicht is en beveiligers in je tas kunnen kijken. We doen dit om de nazomerkermis veilig te houden.”

Niet constant

Het preventief fouilleren zal niet constant en overal plaatsvinden. De politie zal deze acties plannen in overeenstemming met de burgemeester en het Openbaar Ministerie en zal bepalen wanneer deze maatregel wordt ingezet.

Deze stap maakt deel uit van een bredere aanpak van jeugd en veiligheid, waarbij preventieve maatregelen tegen jeugdcriminaliteit en acties wanneer dit toch misgaat worden genomen.

Vergaande maatregel

De burgemeester erkent dat dit een vergaande maatregel is, maar benadrukt het belang van een veilig verloop van de nazomerkermis.

De maatregel is van kracht van 18 tot en met 22 oktober en geldt voor het aangegeven gebied in het centrum van Purmerend, zoals aangegeven op het kaartje hieronder.

Relevant artikel:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,905FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
11.6 ° C
12.9 °
9.5 °
61 %
1.8kmh
53 %
vr
11 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °
di
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.