18.6 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendNazomerkermis van 18 tot en met 22 oktober brengt Purmerend tot leven

Nazomerkermis van 18 tot en met 22 oktober brengt Purmerend tot leven

Purmerend – Het is weer tijd om te genieten van de betoverende sfeer en attracties van de Nazomerkermis. Deze kleurrijke en levendige kermis, gehouden op de gezellige Koemarkt, markeert een hoogtepunt in de herfstseizoenstraditie van de stad. Dit evenement, dat plaatsvindt van woensdag 18 oktober tot en met zondag 22 oktober 2023, belooft plezier voor alle leeftijden en is een must-visit in de binnenstad van Purmerend.

Met ongeveer 25 verschillende kermisattracties is er voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar de spanning van achtbanen of de zachtheid van draaimolens, de Nazomerkermis in Purmerend heeft het allemaal. Maar dat is niet alles; de kermis biedt ook gezellige terrassen en eetgelegenheden in de buurt, waardoor je kunt genieten van heerlijke hapjes en drankjes terwijl je de festiviteiten meemaakt.

Prikkelarm

Een bijzonder aspect van deze Nazomerkermis is dat op donderdagmiddag 19 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur een prikkelarme kermismiddag wordt georganiseerd. Deze speciale gelegenheid is bedoeld om mensen met autisme, epilepsie, ADHD, een lichtverstandelijke beperking of hooggevoeligheid de kans te geven om in een rustige en aangename omgeving van de kermis te genieten. Attractie-exploitanten zullen er alles aan doen om de prikkels, zoals knipperende lichten en harde geluiden, tot een minimum te beperken.

Openingstijden

De openingstijden variëren gedurende de week, maar het terrein is toegankelijk vanaf woensdagmiddag 14.00 uur tot zondagavond 21.00 uur. Op vrijdagavond 20 oktober omstreeks 22.15 uur is er een spectaculaire vuurwerkshow vanaf het dak van het Eggert Centrum, waardoor de straten tijdelijk worden afgesloten voor het publiek.

Voor de bezoekers die met de auto komen, is er parkeergelegenheid in de buurt van het kermisterrein, zoals op de Schapenmarkt en Nieuwstraat, evenals in de parkeergarages Eggert en Claxonate. Voor degenen die liever de fiets gebruiken, is er een bewaakte fietsenstalling in de Plantsoenstraat. Bovendien zijn er diverse fietsparkeermogelijkheden in de binnenstad.

Gedragsregels worden gehandhaafd om ervoor te zorgen dat iedereen een veilige en plezierige ervaring heeft op de kermis. Het is verboden om messen, wapens, (brom)fietsen, of goederen te verhandelen zonder toestemming. Het terrein wordt bewaakt, en cameraopnames worden gemaakt.

Straattheater

Op zondagmiddag 22 oktober is er straattheater op de kermis tussen 14.00 uur en 18.00 uur. Bezoekers van alle leeftijden kunnen genieten van ludieke en bijzondere performances door de getalenteerde artiesten van Desalles.

Meer informatie hieronder.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,947FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.6 ° C
20 °
16.7 °
73 %
1.8kmh
83 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
27 °
do
28 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.