15.1 C
Purmerend
vrijdag 5 april 2024
HomePurmerendEenmalige energietoeslag 2023 voor ongeveer 4.500 huishoudens in Purmerend

Eenmalige energietoeslag 2023 voor ongeveer 4.500 huishoudens in Purmerend

Purmerend – Op 3 oktober 2023 heeft de Eerste Kamer haar goedkeuring gegeven aan het wetsvoorstel voor de Eenmalige Energietoeslag 2023, nadat de Tweede Kamer eerder al haar instemming had gegeven. Dit wetsvoorstel is bedoeld om gemeenten in staat te stellen huishoudens met een laag inkomen, met name die op of net boven het sociaal minimum, te ondersteunen bij de toenemende energiekosten. De stad Purmerend schat dat ongeveer 4.500 huishoudens in aanmerking komen voor deze toeslag.

De hoogte van de energietoeslag werd al eerder aangepast om de eerste helft van 2023 te overbruggen. Gemeenten hadden de mogelijkheid om de energietoeslag van 2022 te verhogen met een bedrag van € 500. Purmerend heeft dit bedrag uit het budget voor de Energietoeslag 2023 toegewezen. De gemeente heeft tot en met 31 augustus 2024 de tijd om het resterende bedrag van € 800 uit te keren, met mogelijkheid tot maatwerk.

Zorgvuldigheid

De zorgvuldige toekenning van de energietoeslag is van groot belang. Hoewel het voor de hand ligt om de toeslag automatisch toe te kennen aan huishoudens die al bekend zijn bij de gemeente of die de toeslag vorig jaar ontvingen, moeten de gegevens van 2023 zorgvuldig worden geëvalueerd, omdat deze kunnen zijn gewijzigd ten opzichte van 2022. Dit vereist nieuwe beleidsregels en, nog belangrijker, zorgvuldigheid. Dit proces neemt de nodige tijd in beslag.

Begin november

De planning voor de uitkering van de energietoeslag is als volgt: naar verwachting zullen begin november de benodigde beleidsregels worden vastgesteld, en kan de gemeente meer informatie verstrekken over het tijdschema voor de uitkering van de energietoeslag 2023. De eerste uitbetalingen zullen gaan naar de minima met een uitkering of een ander laag inkomen, waarvan de gemeente heeft vastgesteld dat zij tot de doelgroep behoren.

Daarna volgt de uitbetaling aan inwoners waarvan niet kon worden vastgesteld dat zij tot de doelgroep behoren. Zij krijgen de gelegenheid om eventueel een aanvraag in te dienen. Het aanvraagformulier zal beschikbaar worden gesteld voor inwoners die nog niet eerder energietoeslag hebben ontvangen en menen hiervoor in aanmerking te komen.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,862FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
15.1 ° C
16.1 °
13.3 °
85 %
15.7kmh
33 %
vr
15 °
za
22 °
zo
18 °
ma
14 °
di
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.