12.4 C
Purmerend
dinsdag 9 april 2024
HomePurmerendBouw van appartementencomplex Terrazza aan de Waterlandlaan van start na intrekken beroepsprocedures

Bouw van appartementencomplex Terrazza aan de Waterlandlaan van start na intrekken beroepsprocedures

Purmerend – Goed nieuws voor de ontwikkeling van Terrazza aan de Waterlandlaan 1-57, aangezien de Raad van State heeft bevestigd dat de twee lopende beroepsprocedures tegen de ‘omgevingsvergunning, hogere waarde en verklaring van geen bedenkingen’ zijn ingetrokken. Deze beslissing betekent dat het groene licht is gegeven voor het bestemmingsplan en de vergunningen met betrekking tot dit ambitieuze project.

Terrazza, een nieuw appartementencomplex, zal worden gebouwd door vastgoedontwikkelaar Steengoed B.V. en woningcorporatie Wooncompagnie. De realisatie van dit project is in handen van aannemer Huib Bakker Bouw (HBB) uit Heemstede. Het complex zal bestaan uit 291 appartementen, waarvan 84 sociale huurwoningen.

Eerste stap

De eerste stap in de uitvoering van dit project zal het starten van sloopwerkzaamheden zijn. Nu alle huidige huurders van de Waterlandlaan zijn verhuisd, wordt verwacht dat de sloop eind oktober van start zal gaan. Na de sloop zullen de restanten worden afgevoerd en het bouwterrein worden voorbereid voor de funderingswerkzaamheden.

HBB heeft het gerenommeerde bureau Hanselman Groep B.V. ingeschakeld om bouwkundige opnames uit te voeren bij woningen die direct grenzen aan het projectgebied, als onderdeel van de voorbereiding op de bouwwerkzaamheden. Tegelijkertijd is er momenteel een asbestsanering aan de gang om ervoor te zorgen dat het terrein veilig is voor de bouw.

Met de voltooiing van de sloopwerkzaamheden zal de bouw van de appartementen van start gaan. De verwachting is dat de bouw begin 2024 van start zal gaan, en het project naar verwachting eind 2026 zal worden opgeleverd.

Meer informatie op de projectpagina hieronder:


Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,870FansLike
2,542VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.4 ° C
13.4 °
11.7 °
79 %
5.8kmh
100 %
di
12 °
wo
12 °
do
12 °
vr
17 °
za
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.