18.8 C
Purmerend
woensdag 15 mei 2024
HomeEdamGemeente Edam-Volendam ontvangt 6,3 miljoen subsidie voor woningbouw op de Lange Weeren

Gemeente Edam-Volendam ontvangt 6,3 miljoen subsidie voor woningbouw op de Lange Weeren

Volendam – De gemeente Edam-Volendam ontvangt 6,3 miljoen euro subsidie van het Rijk om te kunnen investeren in de Lange Weeren. Het geld gaat worden ingezet om publieke investeringen, die voor woningbouw noodzakelijk zijn, te bekostigen. Het gaat daarbij om investeringen in de openbare ruimte, zoals wegen, water en groen.

Deze subsidie bevordert daarmee de betaalbaarheid van twee derde van de woningen (huur en koop) die zullen worden gerealiseerd. De gemeente ontvangt het geld vanuit de Woningbouwimpuls (WBI). Op de Lange Weeren worden 1160 woningen gebouwd. Verwacht wordt dat de eerste palen in 2027 in de grond gaan.

Driemaal is scheepsrecht!

Gemeenten kunnen een beroep doen op de WBI voor het versnellen van de bouw, het vergroten van het aantal nieuwbouwwoningen in een project of het vergroten van de betaalbaarheid van die woningen voor starters en mensen met een middeninkomen. In september 2022 is de subsidie voor de Lange Weeren voor de eerste keer aangevraagd en in maart 2023 voor de tweede keer.

Twee keer werd de subsidie niet toegewezen. In februari van dit jaar heeft de gemeente voor de derde keer de Woningbouwimpuls subsidie aangevraagd. Gisteren kreeg de gemeente Edam-Volendam van het rijk te horen dat deze derde, en tevens laatste aanvraag, wel toegekend wordt.

Plattegrond Lange Weeren

Wijk voor iedereen

Wethouder Marisa Kes is heel erg blij dat het Rijk de subsidie heeft toegekend. ‘Dit is fantastisch nieuws! De Lange Weeren wordt een wijk van de toekomst. Daarnaast moet de Lange Weeren een wijk worden voor iedereen. Voor al onze inwoners. Oud en jong, met een grote en een kleine portemonnee.’ ‘We hebben deze woningen ontzettend hard nodig! Dit is het extra zetje dat we nodig hebben om al onze doelstellingen en ambities te behalen’, vult wethouder Angelique Bootsman aan. 

11 juli

De komende tijd wordt de laatste hand gelegd aan het ontwikkelkader voor De Lange Weeren. Op 11 juli 2024 ligt het plan voor bij de gemeenteraad. Na goedkeuring door de gemeenteraad gaat het plan voor definitieve goedkeuring naar de provincie, waarna de planologische procedure wordt opgestart.   Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,910FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.8 ° C
20.1 °
16.1 °
67 %
2.7kmh
94 %
wo
19 °
do
18 °
vr
17 °
za
20 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.