11.2 C
Purmerend
donderdag 4 april 2024
HomePurmerendNog een paar weken, woningen Waterlandlaan bijna klaar

Nog een paar weken, woningen Waterlandlaan bijna klaar

Purmerend – Met nog een paar weken te gaan kunnen straks 21 statushouders en 21 Purmerendse alleenstaande ouders (spoedzoekers) hun intrek nemen in de de 42 woningen aan de Waterlandlaan.

De parkeerplaats is al opengesteld. Rondom het gebouw moet nog het een en ander gebeuren. Zo moet de binnenplaats nog bestraat en van groen worden voorzien. De bestrating rondom de woningen en het fietspad komen de aankomende week aan de beurt.

De binnenplaats.

In april kunnen de eerste inwoners hun intrek nemen in de woningen. De woningen bestaan uit een leefgedeelte met keuken en een slaapkamer met douchegelegenheid. Een exacte datum is nog niet bekend. Dat het nu snel gaat is wel duidelijk.

Inkijkje in leefgedeelte van een woning

Verdeling

Er komen 42 nieuwe woningen bij aan de Waterlandlaan 252 (locatie voormalig politiebureau). In de helft van de woningen komen statushouders te wonen, de andere 21 woningen zijn gereserveerd voor Purmerenders die alleenstaande ouder zijn en minimaal 40% van de tijd zorgen voor maximaal 2 minderjarige kinderen.

De parkeerplaats is opengesteld
Deze woningen kijken naar het Dijklander Ziekenhuis

Loting al gesloten 

U kunt zich op dit moment niet meer aanmelden om mee te loten voor een tijdelijke woning. Deze loting heeft in 2023 opengestaan en was volgens de gemeente een ‘succes’ met meer dan 200 aanmeldingen. “Dit cijfer laat zien dat deze woningen echt heel hard nodig zijn in onze gemeente. Er is een enorme vraag naar woningen voor alleenstaande ouders. Veel van hen geven aan op zoek te zijn naar een plek voor zichzelf, omdat zij op dit moment bijvoorbeeld bij familie of vrienden in moeten wonen of vastzitten in een onveilig thuissituatie. Het blijft een tussenvoorziening, maar we hopen hiermee dat het mensen rust brengt en dat ze vanuit de woningen op zoek kunnen naar een definitieve oplossing.”, vertelde wethouder wonen Nathalie Saaf eerder

Achterzijde
Dronebeeld

Foto’s: Regio Purmerend.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,863FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.2 ° C
11.7 °
10.5 °
79 %
9.8kmh
97 %
do
13 °
vr
14 °
za
22 °
zo
17 °
ma
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.