10.3 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomeRegionaalRuim 1000 boetes uitgedeeld voor telefoon in de hand tijdens Week van...

Ruim 1000 boetes uitgedeeld voor telefoon in de hand tijdens Week van de Afleiding in Noord-Holland

Regionaal – Afleiding in het verkeer blijft een zorgwekkend probleem in Nederland, met tientallen dodelijke slachtoffers en talloze gewonden tot gevolg. Om deze kwestie aan te pakken, voerde de politie in Noord-Holland de afgelopen week intensieve controles uit op het gebruik van mobiele telefoons achter het stuur, als onderdeel van de ‘Week van de Afleiding’. Dit resulteerde in maar liefst 1040 boetes voor het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden.

Naast reguliere patrouilles en mobiele eenheden, maakte de politie gebruik van innovatieve methoden, zoals groepscontroles en een speciale camera genaamd de “monocam“. Gedurende drie dagen werd een touringcar ingezet om vanuit een verhoogd standpunt vrachtwagenchauffeurs en automobilisten te observeren.

Collega’s in de buurt

Hierdoor konden politiecollega’s die in de buurt reden, direct ingrijpen bij overtredingen en boetes uitdelen. Het resultaat van deze intensieve handhaving was dat tijdens de Week van de Afleiding in totaal 1040 boetes werden uitgeschreven voor het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden.

Naast boetes voor telefoongebruik werden nog eens 140 boetes uitgedeeld voor andere verkeersovertredingen, waaronder te hard rijden, het niet dragen van een autogordel, het negeren van verkeersmarkeringen en rechts inhalen.

Regelmatig

De politie in Noord-Holland heeft aangegeven regelmatig dergelijke “Week van de Afleiding” campagnes te organiseren om bewustwording te vergroten en de verkeersveiligheid te bevorderen. Een video die de controleacties tijdens deze week laat zien, is hieronder te bekijken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.3 ° C
11.7 °
8.9 °
65 %
1kmh
100 %
zo
10 °
ma
8 °
di
9 °
wo
8 °
do
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.