14 C
Purmerend
zaterdag 13 april 2024
HomeRegionaal21-jarige man uit Purmerend onder aangehouden verdachten na Ajax - Feyenoord rellen

21-jarige man uit Purmerend onder aangehouden verdachten na Ajax – Feyenoord rellen

Regionaal – Afgelopen donderdag heeft de politie drie mannen opgepakt in verband met de rellen die uitbraken na de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord op 27 september. Een van de verdachten is een 21-jarige man uit Purmerend. Samen met een 27-jarige Dordrechter en een 32-jarige man uit Wormerveer wordt hij verdacht van openlijke geweldpleging.

Deze drie mannen zullen op 26 oktober worden gedagvaard voor een snelrechtzitting. In de tussentijd heeft de politierechter vrijdag besloten dat ze in voorlopige hechtenis blijven.

Eerder deze maand deelde de politie beelden van de rellende supporters om meer te weten te komen over hun identiteit. Het Openbaar Ministerie benadrukt echter dat geen van de aangehouden verdachten op deze beelden te zien was.

Opmerkelijk is dat een 18-jarige man uit Schoonhoven wel op de beelden te herkennen was. Hij meldde zich afgelopen vrijdag bij de politie, maar hij zit niet langer in voorlopige hechtenis. De politierechter heeft zijn voorlopige hechtenis vandaag geschorst.

In beroep

Bovendien heeft het Openbaar Ministerie aangekondigd in beroep te gaan tegen de straffen die ruim een week geleden werden opgelegd door de snelrechter. Tijdens die zitting moesten zes verdachten verschijnen, waarvan vijf een straf kregen opgelegd. De straffen varieerden van celstraffen van 13 tot 16 dagen en taakstraffen tot 100 uur. Het OM had oorspronkelijk celstraffen tot 7 maanden geëist.

Het politieonderzoek naar de rellen loopt nog, en het Openbaar Ministerie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen in verband met dit incident.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14 ° C
15.6 °
12 °
74 %
7.6kmh
100 %
za
19 °
zo
11 °
ma
10 °
di
9 °
wo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.