20.7 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomePurmerendHerstel voormalig vuilstortplaats door storm Poly aan het Trimpad geraamd op bijna...

Herstel voormalig vuilstortplaats door storm Poly aan het Trimpad geraamd op bijna half miljoen euro

Purmerend – In de nasleep van de krachtige storm Poly die op 5 juli 2023 over Purmerend raasde, zijn diverse bomen op het trimparcours aan het Trimpad omvergeworpen. De gevolgen van de storm brachten echter meer aan het licht dan alleen omgevallen bomen. Zo kwam er vuilnis uit het verleden naar boven. Het gebied, dat tussen 1966 en 1970 dienst deed als gemeentelijke vuilstortplaats, heeft na beëindiging van deze functie een afdeklaag van grond gekregen. 

De gemeente heeft nu het gehele gebied onderzocht of de dikte van de afdeklaag wel voldoende is. Hierbij is gebleken dat deze op vele locaties in het gebied niet meer aan de minimale dikte van 0,5 meter voldoet. Dit betekent dat de gemeente de dikte en kwaliteit van de leeflaag moet herstellen.

Om eventuele toekomstige zettingen en inklinking op te kunnen vangen wordt de leeflaag teruggebracht naar een dikte van 0,7 meter. Op dit moment vinden voorbereidende werkzaamheden hiervoor plaats.

Foto: Regio Purmerend

Kosten

Aangezien het gevolgschade van een storm betreft is met de kosten geen rekening gehouden in de lopende budgetten. De kosten zijn geraamd op circa € 425.000. Deze kosten worden, evenals de overige stormschade, voorgefinancierd en de financiële consequenties verwerkt in de Voorjaarsnota 2024 van de gemeente.

De doelstelling is om het herstellen van de leeflaag in de eerste helft van 2024 uit te voeren zodra er schriftelijke toestemming is van het bevoegd gezag voor voormalige stortplaatsen (Omgevingsdienst IJmond).

Foto: Regio Purmerend

Relavante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.7 ° C
21.7 °
19.4 °
70 %
0.9kmh
10 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.