23.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendSpectaculaire activiteiten voor jong en oud tijdens open dag brandweer op 16...

Spectaculaire activiteiten voor jong en oud tijdens open dag brandweer op 16 september

Purmerend – Altijd al eens in een brandweerauto willen zitten? Of van dichtbij zien hoe de brandweer een brand blust? Dat kan tijdens de jaarlijkse open dag van Brandweer Zaanstreek-Waterland op zaterdag 16 september. Tussen 10:00 en 16:00 is iedereen van harte welkom op de brandweerkazerne van Purmerend.

“Dit jaar hebben we weer een leuke mix aan activiteiten en bezienswaardigheden voor onze bezoekers georganiseerd” laat een van de coördinatoren Remie Lutter weten. “Er is heel veel te zien en te beleven. Meerdere brandweerploegen organiseren demonstraties. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld zien hoe de brandweer omgaat met gevaarlijke stoffen of hoe een autobrand wordt geblust.

Bezoekers kunnen ook weer genieten van de jaarlijks terugkerende activiteiten. Dus kom een rondje meerijden in een brandweerauto, stel je hoogtevrees op de proef door omhoog te gaan in de korf van een autoladder of communiceer met brandweerduikers in een duiktank. Ook zijn er meerdere veiligheidspartners van de brandweer aanwezig zoals politie, ambulance, handhaving en de dierenambulance. “Een incident bestrijden we tenslotte niet alleen”.

Nieuwe voertuigen

Naast de vele activiteiten zijn er dit jaar meerdere nieuwe voer- en vaartuigen te bewonderen. Op de open dag kan je de nieuwe tankautospuit (bluswagen), autoladder, hulpverleningsvoertuig en snel inzetbare boot van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zien.

Brandweer Opmeer, onderdeel van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, bezoekt de open dag met hun nieuwe schuimblusvoertuig. En het Korps Marinebrandweer in Den Helder komt met de allergrootste hoogwerker van de Benelux. Deze brandweerwagen heeft een uitschuifbare arm van maar liefst 61 meter.

Speciaal voor de kinderen

Aan de kinderen is volop gedacht. Kinderen kunnen blusspelletjes doen waarbij ze targets moeten raken, fietsen knippen of zich uitleven op het brandweer-springkussen. Daarnaast is brandweerman Sam aanwezig om de kinderen te vermaken.

Bereikbaarheid

Bezoek je de open dag? Kom dan zoveel mogelijk met de fiets, het openbaar vervoer of lopend. Rondom de kazerne is namelijk een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.

Vanaf de Broekerhof wordt de weg afgezet met dranghekken. Voor bestemmingsverkeer is deze weg wel toegankelijk. Bewoners worden nog per brief geïnformeerd.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
23.3 ° C
25 °
20 °
52 %
2.7kmh
3 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
29 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.