13.1 C
Purmerend
vrijdag 12 april 2024
HomePurmerendSportieve tips van Wendy: Lopen (in de buitenlucht)

Sportieve tips van Wendy: Lopen (in de buitenlucht)

Overgewicht, te veel zitten en stress zijn allemaal factoren waarvan we weten dat ze slecht voor je gezondheid zijn. Maar vind maar eens de motivatie om daar wat aan te doen! Veel mensen zijn lid van een sportclub of sportschool, dat is prima en ga daar vooral mee door. Er blijft een grote groep over die het moeilijk vinden om die stap te nemen.

Toch is bewegen de sleutel. Begin eens met twee keer per week een lekkere wandeling te maken in de buitenlucht. Ik hoor u al zeggen; “ik heb het druk, geen tijd”. Spreek met uzelf af om op vaste dagen en tijden de wandeling te gaan doen. Vertel het aan gezinsleden of collega’s, dan is het lastiger om niet te gaan. En wellicht wil uw partner, kind of collega ook wel meelopen. Samen lopen is gezellig en u motiveert elkaar. 

Plezier is belangrijk

Als uw conditie op dit moment wat minder is, kost het lopen het in het begin meer moeite. Maar u zult zien, na een aantal weken gaat dat makkelijker. Daarna kunt u langzaam de afstand vergroten of een keer extra of wat sneller gaan lopen. Belangrijk is dat u er plezier in blijft houden en daardoor gemotiveerd blijft. Wekelijks loop ik met mijn groepen. De meeste lopers kunnen al veel meer dan toen zij begonnen. Deze groepen doen een iets intensievere training (PowerWalk) met oefeningen tussendoor.

De donkere dagen zijn weer aangebroken. Vroeg in de ochtend en in de avond is het raadzaam goed verlicht te gaan lopen. Bij sportwinkels en zaken als Action kunt u voordelige LED verlichting aanschaffen. Veiligheid boven alles! Regen? Er bestaat namelijk geen slecht weer. Alleen slechte kleding. Geef jezelf geen excuus om niet te gaan!

Wendy

Mijn naam is Wendy Roeland en ik ben uw coach in Purmerend. Elke twee weken kom ik hier met sportieve tips. Wil je meelopen in de mooiste en grootste sportschool van Nederland? Lopen in de frisse buitenlucht? Mag ik je dan uitnodigen voor een gratis proefles?Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.1 ° C
14 °
12 °
83 %
4.9kmh
100 %
vr
17 °
za
19 °
zo
12 °
ma
10 °
di
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.