25.4 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendGemeente sluit woning Kop West na vondst grote hoeveelheid harddrugs

Gemeente sluit woning Kop West na vondst grote hoeveelheid harddrugs

Purmerend – De politie heeft op 11 oktober 2023 in een woning aan de Pont Neuf in Purmerend een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. Een verdachte is hierbij aangehouden. Als gevolg van de drugsvondst is de betreffende woning vanaf 27 november 2023 voor een periode van maximaal 6 maanden gesloten.

De bevoegdheid tot sluiting van de woning is gebaseerd op de Opiumwet, waarbij de burgemeester de bevoegdheid heeft om tot sluiting over te gaan. Dit is alleen van toepassing voor een beperkte periode en wanneer er sprake is van meer drugs dan voor eigen gebruik, of bij de voorbereiding daarvan. Tijdens de sluitingsperiode hangen er posters met de tekst ‘verzegeld’ en ‘drugspand gesloten’ op de woning. Het doel van deze maatregel is om de loop uit het pand te halen en de openbare orde te herstellen.

Onwenselijke situatie

De aanwezigheid van een hennepkwekerij of een handelshoeveelheid drugs in een woonomgeving brengt diverse risico’s met zich mee die de veiligheid van de leefomgeving bedreigen. Denk bijvoorbeeld aan het risico op brand. Of een onveilig gevoel dat bij omwonenden kan ontstaan door de aanloop van personen die drugs willen kopen bij een woning in de straat. Het is van groot belang om signalen van een hennepkwekerij of verdachte situaties te melden om dergelijke gevaren aan te pakken.

Melden van vermoedens

Heeft u vermoedens van drugscriminaliteit? Maak dan melding bij de politie op telefoonnummer 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of bij de gemeente via [email protected]. Uw medewerking draagt bij aan het veilig houden van Purmerend.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
25.4 ° C
26.7 °
23.9 °
63 %
0.9kmh
26 %
do
25 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.