8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendMeerdere meldingen van wangedrag en niet-integer handelen door ambtenaren van gemeente Purmerend

Meerdere meldingen van wangedrag en niet-integer handelen door ambtenaren van gemeente Purmerend

Purmerend – In de gemeente Purmerend zijn de afgelopen drie jaar vijftien meldingen gedaan van wangedrag en niet integer handelen van ambtenaren. Hiervan werden er vijf gegrond verklaard. Dit blijkt uit een groot onderzoek van de redactie van RTL-Nieuws, die daarvoor alle gemeenten benaderd heeft.

Van de vijf gegrond verklaarde meldingen zijn er twee voor een vechtpartij tussen collega’s. De ambtenaren hebben voor deze melding een officiële waarschuwing gekregen. Een van de meldingen betrof het te vroeg binnenhalen van de vlag op dodenherdenking. Ook hier is een officiële waarschuwing gegeven omdat het vlagprotocol niet was gerespecteerd.

De laatste twee meldingen die gedaan zijn betrof het raadplegen van informatiesystemen voor privédoeleinden. Een ambtenaar is hiervoor ontslagen en een ander heeft een officiële waarschuwing gekregen.

3300 meldingen

In totaal werden er van alle Nederlandse gemeenten ruim 3.300 meldingen verzameld, waarvan er in ieder geval 900 leidden tot een sanctie voor de desbetreffende ambtenaar. Zowel het aantal meldingen als het aantal sanctie nam toe tussen 2020 en 2023.

Deskundigen vertellen RTL dat het ‘waarschijnlijk geen volledig beeld geeft van de omgang’. Sommige zaken zouden niet gemeld worden, omdat ze als ‘normaal gezien worden of wanneer er angst is om mogelijke misstanden te openbaren.

Kijk hieronder voor een volledig overzicht per gemeente.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8 ° C
10 °
6.1 °
73 %
1.3kmh
32 %
di
8 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.