6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
Home112Aanhoudingen na melding vuurwapenbezit nabij station Weidevenne, treinverkeer verstoord

Aanhoudingen na melding vuurwapenbezit nabij station Weidevenne, treinverkeer verstoord

Purmerend – Donderdagmiddag rond 17:30 heeft er een incident plaatsgevonden op Station Weidevenne in Purmerend. In het begin van avond heeft de politie een plaats delict gemaakt op het station. De politie heeft speurhonden opgeroepen en die zijn onderweg. Tot dat het onderzoek klaar is rijden er geen treinen en is het gehele station afgezet.

Drie jongens zijn gearresteerd in de omgeving van station Weidevenne in Purmerend, nadat zij werden gezien met vermoedelijke vuurwapens. De politie heeft de omgeving afgezet en is momenteel bezig met een uitgebreide zoekactie, zo geeft een woordvoerder van de politie aan.

Bewoners langs het station hebben een trein verschillende keren horen claxonneren. Ook een politiehelikopter was boven het gebied aanwezig. Na de melding bij de politie over een één of meerdere vuurwapens werd onmiddellijk een zoektocht gestart naar de betrokken jongens.

De arrestatie volgde snel toen zij probeerden te vluchten. Momenteel wordt onderzocht of de verdachten tijdens hun vlucht één of meerdere vuurwapens hebben weggegooid. Hiervoor zijn speurhonden opgeroepen om het gebied rond het spoor grondig te doorzoeken.

Treinverkeer gestremd

Volgens de Nederlandse Spoorwegen (NS) zal het treinverkeer in de regio tot ongeveer 21.00 uur verstoord zijn. Dit komt voort uit de voorzorgsmaatregelen die zijn genomen na de melding van vuurwapenbezit in de nabijheid van het station.

Reizigers tussen Purmerend Overwhere en Zaandam en tussen Amsterdam Centraal en Hoorn dienen rekening te houden met tijdelijke verstoringen in het treinverkeer. De NS heeft bussen ingezet om het transport van reizigers te faciliteren gedurende de verstoring.

De politie roept getuigen op om zich te melden en eventuele informatie over het voorval te delen

Foto’s: Inter Visual Studio – Stefan RoodeSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.