8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendWoning aan de Vooruitstraat in Purmerend weer op slot “extra maatregelen nodig”

Woning aan de Vooruitstraat in Purmerend weer op slot “extra maatregelen nodig”

Purmerend – De woning aan de Vooruitstraat 149 gaat weer op slot. De woning ging verleden jaar april dicht op last van de gemeente Purmerend omdat deze meegenomen werd in de verzakking van het naastgelegen appartementencomplex. Het zou voor de bewoner te gevaarlijk zijn om daar nog te verblijven.

De woning werd met houten platen dichtgetimmerd omdat er sprake zou kunnen zijn dat het glas in de ramen onder zo’n hoge druk zouden komen te staan dat het glas met grote kracht op straat zou belanden, met eventuele gevolgen voor voorbijgangers. De bewoner is toen tijdelijk door de gemeente ondergebracht in de tijdelijke woningen aan de Verzetslaan.

Archiefbeeld Regio Purmerend: Situatie in april 2023

Gemeentelijk monument

Het appartementencomplex is een gemeentelijk monument en is samen met de belendende woningen gebouwd in het jaar 1911. Het complex is tijdelijk versterkt met een stalen stutconstructie waardoor de verzakking werd vertraagd. De aannemer die de constructie plaatste, gaf verleden jaar al aan dat dit voor maximaal 6 maanden zou werken. Inmiddels is de verzakking van het complex al meer dan 15 centimeter.

Funderingsherstel

In september 2023 besloot de gemeente Purmerend om de portemonnee te trekken en 40.000 euro ter beschikking te stellen om funderingsherstel van het complex mogelijk te maken. Ook de bewoners van het appartementencomplex moesten de knip trekken. Voor het resterende deel kon de vereniging van eigenaren van het complex een lening tegen lage rente afsluiten bij het Restauratiefonds.

Herstel kan beginnen

Nu geeft de gemeente Purmerend aan dat er plannen zijn om de woningen te herstellen. In november 2023 is er voor het complex een omgevingsvergunning aangevraagd om de fundering te herstellen. Voor de belendende woning aan de Vooruitstraat 149 blijkt, door metingen, dat er extra maatregelen nodig zijn.

“Voor de veiligheid van de bewoner, omwonenden en voorbijgangers, sluiten we de woning aan de Vooruitstraat en sluiten we de nutsvoorzieningen af. Daarnaast komen er aan de buitenkant van de woning extra voorzorgsmaatregelen”, geeft de gemeente Purmerend aan.

Foto’s: Regio Purmerend – Huidige situatie.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8 ° C
10 °
6.1 °
73 %
1.3kmh
32 %
di
8 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.