16.6 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
Home* Edam-VolendamGesjoemel met ID-kaarten

Gesjoemel met ID-kaarten

Edam-Volendam – De laatste tijd worden regelmatig door de politie in de plaatselijke horecagelegenheden bij jongeren identiteitskaarten aangetroffen die deze kaart van iemand anders hebben “geleend” om zo toegang te krijgen tot de horeca.

Ook worden bij de gemeente identiteitskaarten ter vernieuwing aangeboden waarop eigenhandig wijzigingen zijn aangebracht (meestal de geboortedatum).

Wij willen iedereen er op wijzen dat wanneer een houder van een (reis)document opzettelijk een ander of anderen in de gelegenheid stelt handelingen te verrichten die het vertrouwen in het document schaden, zoals het vervalsen, uitlenen, in onderpand geven, verkopen of verhuren van een er van, hiermee een strafbaar feit pleegt, waarvan aangifte wordt gedaan bij de politie.

Vervolgens wordt naar de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens een verzoek tot opneming op de Signaleringslijst verzonden (artikel 24b Paspoortwet). Dit betekent dat betrokkene vervolgens minimaal twee jaar GEEN paspoort meer kan aanvragen. Ook meervoudige vermissingen binnen vijf jaar kunnen leiden tot een dergelijke signalering.

Wij adviseren daarom iedereen, maar vooral onze jongere inwoners, om zorgvuldig met het eigen reisdocument om te gaan. Dat voorkomt dat criminelen misbruik kunnen maken van uw gegevens en dat uw aanvraag voor een paspoort niet afgewezen hoeft te worden vanwege een signalering. Dit kan vervelende situaties opleveren indien u bijv. naar een land buiten Europa wilt reizen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.6 ° C
17.8 °
15.5 °
70 %
1.8kmh
100 %
zo
17 °
ma
23 °
di
18 °
wo
21 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.