16.3 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
Home* interviewDe kerst van Stephan (43): "over 11 dagen sta ik met mijn...

De kerst van Stephan (43): “over 11 dagen sta ik met mijn kinderen op straat”

Purmerend – Stephan (43) is ten einde raad. Afgelopen vrijdag kreeg hij te horen dat op 7 januari het water, licht en verwarming in zijn huis zal worden afgesloten. Als er geen oplossing gevonden wordt, staat hij die dag met zijn drie kinderen (8, 10 en 13 jaar) op straat.

Stephan heeft geen makkelijk leven gehad. Door problemen thuis, ging hij als 12-jarige jongen het huis uit. Een moeizame jeugd met vele hulpverleningsinstanties volgde. Op zijn 26e wilde hij het roer omgooien. Op zoek naar een ander leven vertrok hij naar Indonesië. Hij leerde daar zijn vrouw kennen en met haar kreeg hij drie kinderen. 

Maar ook in Indonesië was het leven moeilijk. Zeker in de laatste jaren leefde de familie van dag tot dag. Toen zijn zoon 8 werd – de leeftijd waarop vroeger de problemen voor Steph zelf begonnen waren – ging bij de vader een knop om. “Ik wilde een ander leven voor mijn kinderen. Het ging niet langer zo”, vertelt hij emotioneel. Als re-emigrant vertrok de familie naar Nederland, waar ze op 1 april van dit jaar aankwamen. Het gezin trok bij de zus van Stephan in. Hij ging aan de slag om alles te regelen. 

Mijn drie kinderen zaten binnen drie dagen op school. Hoewel ze alle drie een Nederlands paspoort hebben, spreken ze de taal niet. Gelukkig konden ze in een schakelklas terecht, waar ze nu leren om Nederlands te spreken.

De situatie bij de zus van Stephan was niet lang houdbaar. Met 10 personen zaten ze in een kleine eengezinswoning. Via een hulpverleningsinstantie kregen Stephan en zijn kinderen een anti-kraakwoning in een oude school in de Purmer-Noord aangeboden. Hier woont hij sinds 18 april.

De school staat op de nominatie om gesloopt te worden en ondertussen wordt er door Stephan en hulpverleningsinstanties gezocht naar een permanente oplossing. Het maakt Stephan niet uit waar in het land. Van Den Helder tot Zeeland, alles is prima.

Afgelopen vrijdag ontving de maatschappelijk werker van Stephan een telefoontje: op 7 januari 2019 zal het water, licht en verwarming in zijn woning worden afgesloten en moet hij het pand verlaten. Als er voor die tijd geen oplossing komt, staat hij letterlijk met zijn drie kinderen op straat.

De jonge vader hoopt op een oplossing. Uitstel? Iemand in Nederland die iets voor hem en zijn gezin weet?

Bekijk hier het emotionele interview dat wij op 24 december met Stephan hielden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.3 ° C
17.3 °
15.5 °
77 %
1.8kmh
89 %
vr
18 °
za
17 °
zo
21 °
ma
22 °
di
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.