Vol gas onder invloed van drugs ervandoor, politie klokt 196 km/u

Edam – Op dinsdag 6 augustus 2019, omstreeks 23.20 uur zag de politie een grijze Audi op de N247 bij Edam rijden. De politie reed achter de Audi en gaf een stopteken. De bestuurder van de Audi stopte niet maar gaf gas. Dit laat de politie Edam weten op Facebook.

Hij probeerde aan de politie te ontkomen en reed daarvoor tegen de richting in over een rotonde. Vervolgens reed hij over de N247 richting Oosthuizen. De bestuurder haalde enkele auto’s voor hem in. De snelheid van de Audi werd door de politie geklokt op 196 km/u waar ter plaatse 80 km/u is toegestaan. In Oosthuizen zette de bestuurder van de Audi zijn verlichting uit terwijl hij verder reed.

In Etersheim werd de politie geholpen door een getuige die hen wees op een doodlopende weg waar de Audi in was gereden. De bestuurder werd in de Audi aangetroffen en aangehouden. Het bleek te gaan om een 19 jarige man uit Edam. Op het politiebureau werd van de verdachte bloed afgenomen omdat hij vermoedelijk onder invloed was van drugs.

Het rijbewijs van de man was al van hem ingevorderd. Toen reed hij onder invloed van thc met 178 km/u over de N244 bij Purmerend.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt