17.1 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomeOndernemenIs een goederenverzekering noodzakelijk voor jouw bedrijf?

Is een goederenverzekering noodzakelijk voor jouw bedrijf?

Ben je naast moeder ook nog zelfstandig ondernemer? Dan heb je het er maar druk mee. Door deze drukte kun je misschien vergeten om jezelf goed te verzekeren. Dit kan uiteindelijk grote gevolgen hebben, want je krijgt geen geld uitgekeerd bij schade. Reden genoeg om je goed te verzekeren. Veel ondernemers weten alleen niet welke verzekeringen zij nodig hebben. Zo vraag jij je misschien af of een goederenverzekering noodzakelijk is voor je bedrijf. In deze tekst helpen wij je te bepalen of je deze verzekering nodig hebt of niet.

Goederenverzekering is niet verplicht

Net als de meeste andere zakelijke verzekeringen is een goederenverzekering ook niet verplicht. Dit is dan ook de voornaamste reden dat veel bedrijven deze verzekeringen links laten liggen. Op de korte termijn lijkt dit misschien een goede keuze, maar op de lange termijn kan het je juist (veel) geld kosten. Je draait namelijk zelf op voor de kosten bij schade aan en diefstal van je voorraad. Doordat deze kosten hoog op kunnen lopen, ben je vaak goedkoper uit als je een goederenverzekering afsluit. Een verzekeraar keert dan geld uit als spullen die voor verkoop bedoeld zijn, beschadigen of gestolen worden. Vereiste is wel dat de spullen in het bedrijfsgebouw aanwezig moeten zijn.

Wel of niet afsluiten?

Ondanks dat een goederenverzekering niet verplicht is, sluiten veel bedrijven deze verzekering wel af. Daarom vraag jij je misschien af of je hem wel of niet nodig hebt. Dit hangt vooral af van het soort bedrijf dat je hebt. Verleen je bijvoorbeeld diensten? Dan is een goederenverzekering in de meeste gevallen overbodig. Je verkoopt immers geen producten, waardoor deze niet gestolen kunnen worden en ook niet kunnen beschadigen. Als je een (web)winkel hebt, is een goederenverzekering in onze ogen wel noodzakelijk. Het merendeel van dit soort winkels heeft namelijk een grote voorraad. Schade aan of diefstal van deze voorraad heeft dan vaak grote (financiële) gevolgen. Sluit je een goederenverzekering af? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn.

Dekking van een goederenverzekering

Om te bepalen of je een goederenverzekering nodig hebt, is het verstandig om naar de dekking van deze verzekering te kijken. Aan de hand hiervan kun je namelijk inschatten of deze verzekering schade dekt waar je mee te maken kunt krijgen. De meeste verzekeraars keren geld uit als de voorraad van een bedrijf schade oploopt door brand, storm, bliksem, diefstal, inbraak en vandalisme. Verder ben je vaak verzekerd voor schade door water dat via de kelder of begane grond binnenkomt, schade aan spullen en dieren voor de verkoop en schade door een defect aan de koeling. De dekking kan overigens per verzekeraar verschillen. Reden genoeg om verzekeraars met elkaar te vergelijken voordat je een goederenverzekering afsluit.

Hoe zit het met een inventarisverzekering?

Naast een goederenverzekering sluiten veel ondernemers ook een inventarisverzekering af. Met een inventaris en goederenverzekering is zowel de inventaris als voorraad van je bedrijf goed verzekerd. In tegenstelling tot een goederenverzekering dekt een inventarisverzekering juist schade aan spullen die niet voor verkoop bestemd zijn. Computers en andere elektrische apparaten, bureaus, kasten, tafels en stoelen vallen bijvoorbeeld binnen de dekking van een inventarisverzekering. Naast schade door diefstal, inbraak, vandalisme en water dat via de kelder of begane grond binnenkomt, ben je ook verzekerd voor schade aan spullen van een ander en schade door aanrijding van het gebouw.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
17.1 ° C
18.3 °
15.5 °
71 %
4.9kmh
18 %
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.