17.7 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomePurmerendPolitie zoekt naar vuurwerkgooier richting agenten tijdens Koningsdag Purmerend (video)

Politie zoekt naar vuurwerkgooier richting agenten tijdens Koningsdag Purmerend (video)

Purmerend – De politie zoekt sinds Koningsdag 2023 al naar een vuurwerkgooier richting agenten, die zich in linie hadden opgesteld. Ook is op beelden te zien dat een vrouw in een scootmobiel op de bewuste Koningsdag maar net weg weet te komen. Ze komt met de schrik vrij.

Overal is het op Koningsdag 2023 in Purmerend feest. Er hangen oranje linten, Nederlandse vlaggen, mensen hebben een biertje op. Maar op de Koemarkt gaat het de bewuste avond flink mis. 

Er heerst al enige tijd later op de dag onrust op het uitgaansplein. Agenten stellen zich daarom in linie op. Een jongen steekt vervolgens vuurwerk aan en gooit dat naar de agenten, tot twee keer aan toe. Op beelden van de politie die Bureau NH in handen heeft gekregen, is duidelijk te zien dat een oudere vrouw in een scootmobiel net op tijd weg weet te komen.

Agenten doen aangiften

De politie neemt de zaak hoog op, meerdere agenten hebben aangifte gedaan wegens poging tot mishandeling. “Dit was echt grimmig. En het is echt een behoorlijk strafbaar feit. Het is een poging tot zware mishandeling.” De politie stelt dat door het gooien van (zwaar illegaal) vuurwerk de kans op letsel en blijvende gehoorschade aanzienlijk is. 

Op de beelden is de verdachte in een zwarte jas en grijze hoodie onherkenbaar gemaakt, aangezien hij hoogstwaarschijnlijk minderjarig is. Op de kopfoto in dit bericht staat de verdachte aan de linkerkant. Hij krijgt een week de tijd zich te melden, anders zal politie de verdachte herkenbaar in beeld brengen.

Weet u meer? Of wilt u zich melden?

Bel met de politie 0800-6070.  

Liever anoniem? Dat kan ook. Via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
17.7 ° C
18.3 °
17 °
75 %
0.5kmh
5 %
wo
21 °
do
22 °
vr
21 °
za
18 °
zo
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.