17.7 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomePurmerendWeek van de Asbestvrije Schuur: Gemeente Purmerend doet mee

Week van de Asbestvrije Schuur: Gemeente Purmerend doet mee

Purmerend – De Week van de Asbestvrije Schuur, georganiseerd door Milieu Centraal, staat voor de deur, en gemeente Purmerend is er klaar voor om deel te nemen aan deze belangrijke campagne. Van maandag 9 tot en met zondag 15 oktober 2023 zal de gemeente zich inzetten om bewoners te ondersteunen bij het vervangen van asbesthoudende daken van schuurtjes door nieuwe, asbestvrije alternatieven.

Als onderdeel van hun deelname aan de Week van de Asbestvrije Schuur heeft de gemeente Purmerend een pilotproject gelanceerd. Deze pilot richt zich op woningen waar relatief veel asbesthoudende daken van schuurtjes voorkomen. Het gaat specifiek om woningen gelegen aan de Orchideeënstraat, Anjelierenstraat en de Primulastraat in Purmerend. Deze woningen zijn zowel in particulier eigendom als in het beheer van woningcorporaties.

Bieden van extra ondersteuning

De gemeente Purmerend heeft besloten om bewoners in de genoemde straten extra ondersteuning te bieden bij het verwijderen van hun asbestdaken. Bij voldoende aanmeldingen zullen zij een container en verpakkingsmateriaal kosteloos ter beschikking stellen. Hierdoor kunnen bewoners en woningcorporaties op een veilige en verantwoorde manier hun asbestdak verwijderen. Of dit nu door de bewoners zelf wordt gedaan, mits aan de geldende voorwaarden wordt voldaan, of door een gespecialiseerd bedrijf, de gemeente zorgt voor de online sloopmelding om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Subsidie voor particulieren

Gemeente Purmerend heeft inwoners en woningcorporaties actief benaderd om deel te nemen aan dit initiatief. Bij voldoende belangstelling zal de extra ondersteuning worden geboden. Bovendien is er goed nieuws voor particulieren, want er is subsidie beschikbaar gesteld voor asbestverwijdering. Dit biedt een financiële stimulans voor huiseigenaren om actief deel te nemen aan het vervangen van asbesthoudende daken. Voor particulieren heeft de gemeente Purmerend een subsidie beschikbaar van €10 per vierkante meter voor asbestverwijdering.

Vervanging buiten de Week van de Asbestvrije Schuur

Het initiatief beperkt zich niet tot de week van 9 tot 15 oktober; bewoners die buiten deze periode hun asbestdak willen (laten) verwijderen, worden eveneens aangemoedigd om actie te ondernemen. De gemeente Purmerend heeft een speciale website opgezet waar inwoners meer informatie kunnen vinden over asbestverwijdering.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.7 ° C
18.4 °
16.7 °
81 %
4.5kmh
99 %
di
18 °
wo
21 °
do
23 °
vr
25 °
za
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.