19.9 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
Home112Onaangekondigde veiligheidscontrole op de Van IJsendijkstraat in Purmerend “grote hoeveelheid...

Onaangekondigde veiligheidscontrole op de Van IJsendijkstraat in Purmerend “grote hoeveelheid softdrugs”

Purmerend – Op maandag 20 november 2023 onderging een deel van de Van IJsendijkstraat in Purmerend een onaangekondigde integrale veiligheidscontrole, waarbij 46 panden werden geïnspecteerd. Een samenwerking tussen de gemeente Purmerend en de politie resulteerde in de ontdekking van een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs op één adres.

Hoewel de meerderheid van de gecontroleerde panden voldeed aan de gestelde eisen, werden enkele milieuovertredingen vastgesteld. De meeste overtredingen werden ter plaatse aangepakt, maar sommige ondernemers ontvangen schriftelijke waarschuwingen met de kans om binnen een bepaalde termijn corrigerende maatregelen te treffen. De panden zijn ook onderzocht op activiteiten zoals illegale bewoning, gestolen goederen, milieudelicten of drugsdelicten.

Grote hoeveelheid softdrugs

Bij 1 pand is een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen. De politie heeft de drugs in beslag genomen en doet nader onderzoek.

Bereikbaarheid

Bij de controle werd door een groot aantal eigenaren en/of gebruikers medewerking verleend aan de controle. Een aantal gebruikers kon niet ter plaatse komen of werd niet bereikt. Het lastig bereikbaar zijn is in geval van een calamiteit ook lastig voor hulpdiensten. Deze panden zijn alsnog geopend met hulp van een slotenmaker. Toezichthouders van de gemeente zijn bevoegd om elk bedrijfspand te betreden zonder toestemming van de gebruiker van het pand. De panden zijn na de controle voorzien van nieuwe sloten.

Signaal afgeven

De integrale veiligheidscontroles, gericht op naleving van wet- en regelgeving, concentreerden zich op bedrijfsactiviteiten en -voering. Burgemeester Van Selm benadrukt dat deze controles een krachtig signaal afgeven tegen ondermijnende activiteiten op bedrijventerreinen: “Ook voor ondernemers die zich wel aan de regels houden is het belangrijk te merken dat we hierop actief controleren. Ondermijning is een gemeentegrens overstijgend fenomeen dat vraagt om een integrale aanpak van verschillende partijen. Hiermee worden mogelijke illegale activiteiten teruggedrongen. Ook worden bedrijventerreinen hierdoor veiliger en economisch aantrekkelijker”.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
19.9 ° C
21.1 °
18.9 °
63 %
4.9kmh
15 %
zo
20 °
ma
23 °
di
19 °
wo
21 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.