27.4 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomePurmerendCameratoezicht en beveiliging bij fietstunneltje station Weidevenne “overlast begint weer toe te...

Cameratoezicht en beveiliging bij fietstunneltje station Weidevenne “overlast begint weer toe te nemen”

Purmerend – De afgelopen jaren is er bij het fietstunneltje bij station Weidevenne veel overlast geweest van jeugd met vuurwerk. Het tunneltje versterkt het geluid van de knal nog meer. Ook werd er vuurwerk gegooid naar fietsers. Deze overlast begint momenteel op die locatie weer toe te nemen.

Daarom heeft de burgemeester besloten tot het plaatsen van camera’s en de inzet van een beveiligingsbedrijf die handhaving en politie gaat ondersteunen op deze locatie.

Veiligheid en leefbaarheid

Burgemeester Ellen van Selm: ‘Deze overlast heeft impact op het gevoel van veiligheid en de leefbaarheid in de wijk. Daarom heb ik besloten dat er tot en met 5 januari 2023 cameratoezicht ingesteld wordt in de buurt. Daarnaast surveilleren de politie en handhaving vaker in de omgeving. Ook gaan we in de maand december en de eerste week van januari gebruik maken van een beveiligingsbedrijf dat handhaving en politie gaat ondersteunen’.

Privacy

Er worden 2 camera’s bij de fietstunnel geplaatst die zien wat er gebeurt voor het jongerencentrum en het fietstunneltje. En daarnaast nog één aan de andere kant van het tunneltje. De camera’s nemen niet op wat er in de woningen in de omgeving gebeurt.

Overlast melden en vragen

Ervaart u toch nog overlast? Meldt u dit bij de gemeente via 0299 – 452 452 of via de knop ‘Melding maken’ op de website purmerend.nl/bewonersmelding. Voor spoedeisende situaties kunt u bellen met de politie via 112. Voor minder spoedeisende politiezaken kiest u 0900-8844. Ook kunt u anoniem een melding maken via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,559VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
27.4 ° C
29 °
26.6 °
61 %
1.8kmh
71 %
vr
27 °
za
28 °
zo
22 °
ma
21 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.