8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
Home11275-jarige vrouw uit Zuidoostbeemster slachtoffer van een geraffineerde babbeltruc

75-jarige vrouw uit Zuidoostbeemster slachtoffer van een geraffineerde babbeltruc

Zuidoostbeemster – Een 75-jarige vrouw wordt slachtoffer van een geraffineerde babbeltruc. Met de afgestane pinpassen wordt frauduleus geld gepind en goederen gekocht. De vrouw wordt op 11 mei rond 16:00 uur opgebeld. Het 75-jarige slachtoffer neemt de telefoon op en schrikt wanneer de “medewerker van de bank” aan de andere kant van de lijn vertelt wat er met haar rekening zou zijn gebeurd.

De oplichtingstruc is een geraffineerde list om geld afhandig te maken. Mensen doen zich telefonisch voor als medewerker van de bank en vragen om gegevens, onder meer om pincodes. Even later haalt zogenaamd iemand van diezelfde bank haar pinpas op. Daarmee wordt gepind.

Sieraden

De koerier is zo sluw dat hij daarnaast ook nog eens om contant geld en sieraden vraagt. Uit angst voor een eventuele inbraak en de toezegging dat de verdachte op haar armbanden en ring zou passen geeft zij ook deze emotionele herinneringen mee. 

Hieronder de gouden ring met twee handjes erop, zoals op onderstaande foto te zien is. In de ring staat ingegraveerd de specifieke datum 25/12/1972. Wellicht heeft u deze ring onlangs gezien.

Vragen

Man, ongeveer 22 jaar oud; ongeveer 1.80 meter lang; slank postuur; donker getinte huidskleur; kort zwart haar. Gekleed in een donkere trui met strakke nette zwarte broek met nette zwarte instapschoenen.

Weet u wie deze persoon is? Bel dan met de politie 0800-6070. Liever anoniem? Dat kan ook. Via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Of vul onderstaand tipformulier in.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8 ° C
10 °
6.1 °
73 %
1.3kmh
32 %
di
8 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.