14.7 C
Purmerend
vrijdag 12 juli 2024
HomePurmerendPolitie treft 60 kilo illegaal gevaarlijk vuurwerk aan

Politie treft 60 kilo illegaal gevaarlijk vuurwerk aan

Landsmeer – De politie heeft op 11 november jl. in de wijk Havenzathe in Landsmeer een flinke partij vuurwerk aangetroffen. In totaal ging het om 60 kilo illegaal vuurwerk. In de garage werden vier dozen met vuurwerk aangetroffen. Het ging om zogenaamde nitraten, singleshots en een cake doos.

Eerder deze maand heeft de politie naar aanleiding van een melding bij Meld Misdaad Anoniem een onderzoek ingesteld, met als resultaat dat er 5 kilo illegaal vuurwerk in een schuur in Landsmeer werd gevonden.

Burgemeester Léon de Lange: “Het is levensgevaarlijk en onverantwoord om illegaal vuurwerk in bezit te hebben, zeker als het in een woonwijk gebeurt. Je wilt niet aan de gevolgen denken als zulke hoeveelheden vuurwerk ontploffen. Niet alleen bewoners, maar ook hun buren lopen grote risico’s.”

Vuurwerk is in de afgelopen decennia steeds zwaarder en daarmee gevaarlijker geworden. Ook het vuurwerk dat in Landsmeer is aangetroffen valt in die categorie. “De toename van het zware vuurwerk vormt de laatste jaren een toenemend maatschappelijk probleem doordat het milieuschade, letsel en zelfs doden tot gevolg heeft. Vuurwerk met de kracht van explosieven wordt gebruikt voor aanslagen en bedreigingen. Dat levert gevaar op voor de samenleving”, geeft de gemeente Landsmeer aan.

Het is de taak van de politie om handel in verboden vuurwerk – al dan niet in het buitenland gekocht – op te sporen en aan te pakken. Kopers van dit vuurwerk lopen het risico op een fikse boete en een aantekening op hun strafblad.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.7 ° C
15.6 °
13.9 °
81 %
3.3kmh
100 %
vr
15 °
za
15 °
zo
19 °
ma
23 °
di
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.