6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendPurmerends sinterklaasverhaal: de betovering van de vliegende fiets op de zolder van...

Purmerends sinterklaasverhaal: de betovering van de vliegende fiets op de zolder van Jongh Fietsspecialist

Op een koude novemberdag keken Sinterklaas en de Hoofdpiet elkaar verschrikt aan. Een cadeau vergeten? Dat was nog nooit gebeurd! Rachid, het slimste jongetje uit Purmerend, had wel heel speciaal verlangen: een vliegende fiets. Maar die stond nog in het verre Spanje! “Ik heb de oplossing. Maar we moeten wel snel zijn, want sinterklaasavond is niet ver meer”, zei Sinterklaas.

In alle haast renden Sinterklaas en de Hoofdpiet naar de Jongh Fietsspecialist aan de Peperstraat. Ze hoopten iets te vinden wat op een vliegende fiets leek. Bij de winkel aangekomen, zagen ze de altijd streng kijkende eigenaresse, mevrouw de Jongh, druk bezig met het repareren van een lekke band.

“Och hemeltje mevrouw de Jongh, kan u ons helpen want we zijn de vliegende fiets voor Rachid vergeten in Spanje,” stamelde Sinterklaas terwijl hij zijn baard rechtstreek. Mevrouw de Jongh keek op, haar strenge blik verzachtte een klein beetje bij het zien van de goedheiligman. “Vergeten? Dat kan toch niet, Sinterklaas! Maar geen zorgen, we lossen het wel op. We hebben hier vast wel iets wat lijkt op een vliegende fiets.”

Met zijn allen begonnen ze de winkel door te spitten, tussen de stapels fietsen, rijen van gekleurde helmen en groot assortiment fietsbellen. De Hoofdpiet probeerde een fiets met vleugels, maar die fiets kwam niet veel verder dan een klungelige huppel. Ondertussen trok Sinterklaas aan een hendel van een andere fiets, en in plaats van te vliegen, verspreidde het plotseling een kleurrijke regen van confetti.

De altijd streng kijkende mevrouw de Jongh begon opeens te lachen. “Nou, Sinterklaas, ik zie dat jullie niet veel van fietsen begrijpen. Maar geen zorgen, ik help jullie wel. Laten we iets toveren! Kom maar mee naar boven.”

Op de schemerige zolder van de fietsenwinkel, waar normaal niemand mag komen en waar stalen frames en rubberen banden elkaar ontmoetten, klonk plotseling de krachtige muizenroep van mevrouw de Jongh. De muizen, die doorgaans onopgemerkt tussen de rekken speelden, verzamelden zich haastig.

Mevrouw de Jongh onthulde dat zij en de muizen beschikten over magische krachten. Deze krachten ontsproten aan eeuwenoude betoveringen en reikten helaas niet verder dan de grenzen van de fietsenwinkel.

Mevrouw de Jongh pakte wat gereedschap, toverde met haar handen en zong een vrolijk magisch deuntje. De kleine muizen dansten vrolijk in het rond, hun snorharen trilden van opwinding. Een geluid van fietsbellen begon zachtjes de zolder van de fietsenwinkel te vullen.

En daar stond opeens een vliegende fiets. Maar wat de Hoofdpiet en Sinterklaas ook probeerden, de fiets wilde niet vliegen. “Wacht maar af”, zei mevrouw de Jongh. “De betovering is nog niet klaar.” Opeens verscheen een wervelwind van glinsterende stofdeeltjes, waardoor er een portaal ontstond dat rechtstreeks naar de verre Noordpool leidde.

Uit het niets verscheen uit het portaal een groepje vrolijke elfjes, elk met een pakje in hun handen. “Hola, Sinterklaas! We hebben gehoord dat jullie een vliegende fiets nodig hebben. De Kerstman stuurde ons om te helpen!” riep een elfje met een twinkeling in haar ogen. “We hebben speciale vliegstof meegenomen.”

Mevrouw de Jongh, de muizen en de elfjes werkten urenlang zij aan zij om de vliegende fiets voor Rachid in orde te maken. De elfjes voegden een extra dosis magie toe, waardoor de fiets niet alleen kon vliegen maar ook door de lucht kon zweven als een betoverende wolk.

Het portaal op de zolder van de fietsenwinkel werd door het laatste elfje gesloten. “We gaan weer terug naar de Noordpool. Tot een volgende keer”, zei het elfje. Mevrouw de Jongh ontdekte dat samenwerken en een vleugje muizenmagie het leven veel leuker maakten. Vanaf die dag keek mevrouw de Jongh, door de betovering van de vliegende fiets, nooit meer streng. En Rachid? Die vloog op sinterklaasavond dolblij op zijn fonkelende vliegende fiets, terwijl de sterren twinkelden boven zijn hoofd.

De inwoners van Purmerend keken verbaasd naar boven en glimlachten bij het zien van deze betoverende vertoning. Sinterklaas, de Hoofdpiet, de muizen en een eindelijk glimlachende mevrouw de Jongh keken trots toe, wetende dat ze samen met de elfjes iets bijzonders hadden gecreëerd.

En zo vond Purmerend zichzelf terug in een verhaal over een vliegende fiets, magische muizen en behulpzame elfjes die zelfs de strengste gezichten in stralende glimlachen kon veranderen.

Tekst en tekeningen: © 2023 Regio Media – Purmerend.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.