6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomegorsHelft tijdelijke woningen Waterlandlaan speciaal voor alleenstaande ouders

Helft tijdelijke woningen Waterlandlaan speciaal voor alleenstaande ouders

Purmerend – In het eerste kwartaal van 2024 worden er 42 tijdelijke woningen beschikbaar gesteld aan de Waterlandlaan 252 in Purmerend. Deze woningen zijn bedoeld voor inwoners van de gemeente die om verschillende redenen tijdelijke huisvesting nodig hebben. Een bijzonder kenmerk van deze woningen is de doelgroepverdeling: maar liefst 21 woningen zijn specifiek gereserveerd voor alleenstaande ouders die minimaal 40% van de tijd zorgen voor maximaal 2 minderjarige kinderen.

Belangstellenden hebben de kans om zich vanaf maandag 27 november 2023 tot en met vrijdag 22 december 2023 in te schrijven voor de loting van deze tijdelijke woningen. Een inschrijving plaatst de naam op een lijst, en wanneer een woning beschikbaar komt, wordt er een nieuwe bewoner geloot uit deze lijst met aanmeldingen.

Doelgroep en voorwaarden

Voor de tijdelijke woningen die exclusief zijn voor Purmerendse alleenstaande ouders gelden de volgende voorwaarden: De ouder moet minimaal 40% van de tijd zorgen voor maximaal 2 minderjarige kinderen. Met één slaapkamer en een oppervlakte van ongeveer 40 m², is de woning geschikt voor maximaal 1 volwassene en 2 minderjarige kinderen. De huurprijs bedraagt € 650,- per maand, exclusief servicekosten, en het huurcontract heeft een duur van ongeveer 10 jaar, overeenkomstig de omgevingsvergunning.

Inschrijvingsvoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de loting, moet men voldoen aan de volgende criteria:

  1. Een dringende behoefte aan huisvesting hebben.
  2. Minimaal 6 maanden ingezetene zijn van Purmerend.
  3. Financieel zelfstandig kunnen wonen.
  4. Geen overlast veroorzaken.

Voorrang wordt verleend aan inwoners met sociale, maatschappelijke of economische binding met Purmerend, of met een functie met maatschappelijke betrokkenheid, zoals in het onderwijs of de zorg.

Belangrijk om te weten

Huisdieren zijn niet toegestaan, roken in de woning is verboden, en er is voldoende parkeergelegenheid bij de locatie.

Informatie voor zorgverleners

Zorgverleners worden geïnformeerd dat er in totaal 200 tijdelijke woningen in Purmerend beschikbaar zijn. 70% van deze woningen wordt direct toegewezen door de gemeente, op basis van maatwerk. Urgentie kan worden toegekend aan mensen met een urgentieverklaring, zij die uitstromen uit wonen op maat (Casa 24, AOP, Beschermd Woonvorm, etc.), en degenen die met spoed huisvesting nodig hebben maar niet in aanmerking komen voor een urgentieverklaring. Let op: voor de woningen aan de Waterlandlaan geldt dat deze uitsluitend worden toegewezen via loting.

Voor het aanmelden van kandidaten die direct in aanmerking komen voor toewijzing van een tijdelijke woning, kunnen zorgverleners contact opnemen met hun contactpersoon bij het Wmo-loket.

Met spoed huisvesting nodig?

Indien u met spoed een woning nodig heeft en ingeschreven bent bij het Algemeen Opvangcentrum Purmerend (AOP) of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), neem dan contact op met uw contactpersoon bij het AOP of de Wmo.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.