6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendBurgemeester Purmerend legt VIP-tafels in horeca regels op

Burgemeester Purmerend legt VIP-tafels in horeca regels op

Purmerend – Grotere steden zoals Amsterdam en Utrecht hanteren al een paar jaar regels voor zogenaamde VIP-tafels. Ook voor Purmerend gaat dit binnenkort gelden.

Sinds maart verleden jaar is er een wijziging gedaan op de Algemene plaatselijke verordening (Apv) Purmerend 2021. Aan artikel 2:28 is een zevende lid toegevoegd. Dit artikellid geeft de burgemeester de bevoegdheid om nadere regels te stellen voor de exploitatie van openbare inrichtingen (zoals cafés en restaurants).

Bevoegdheid

Burgemeester van Selm geeft nu aan dat zij van voornoemde bevoegdheid gebruik heeft gemaakt en heeft op 11 januari 2024 de Nadere regels VIP-tafels in de horeca vastgesteld. Hiermee geeft zij invulling aan een verzoek van het Regionale Informatie- en Expertise Centra (RIEC) Noord-Holland om lokaal regels vast te stellen over VIP-tafels in de horeca.

Wat is een VIP tafel?

Een VIP-tafel is een tafel en/of zitgelegenheid in een horecabedrijf waarbij de tafel wordt aangeboden tegen afwijkende tarieven of voorwaarden, er extra services worden aangeboden en sprake is van een bepaalde hoeveelheid drank die wordt aangeboden als onderdeel van de prijs van de tafel.

Nu Purmerend groeit, de vraag naar horeca en ontspanning toeneemt, is de verwachting dat (meer) horecaondernemers in de toekomst een VIP-tafel willen aanbieden, schrijft de burgemeester. “De nadere regels helpen de horeca om ervoor te zorgen dat de VIP-tafels met de juiste intenties worden gebruikt.”

Definitie

In de nadere regels is een definitie van een VIP-tafel opgenomen. Daarnaast is in de nadere regels de plicht voor de exploitant opgenomen om een VIP-tafel bij de gemeente te melden en zijn regels opgenomen waar de exploitant zich aan moet houden, zoals het inschakelen van een beveiliger, het registreren van de bezoekers van de VIP-tafels en het niet mogen accepteren van contante betalingen.

De regels zijn ter consultatie voorgelegd aan de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), afdeling Purmerend. De KHN heeft geen zienswijze ingebracht. De regels worden nog op wettelijke wijze gepubliceerd en treden de dag na bekendmaking in werking.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.