6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
Home112Spookvoertuig weggesleept op de Achterdijk in Purmerend

Spookvoertuig weggesleept op de Achterdijk in Purmerend

Purmerend – Bij controle van een geparkeerd voertuig aan de Achterdijk in Purmerend ontdekte handhavers dat er geen tenaamgestelde bekend was. Ter plaatse controleerde de opgeroepen politie nogmaals het voertuig en dat bleek inderdaad het geval.

Een voertuig zonder tenaamgestelde is niet verzekerd, wegenbelasting wordt ontweken en mag niet op de openbare weg staan. Uiteraard mag er ook niet mee gereden worden.

Spookvoertuig

Deze voertuigen, waarbij de politie of handhavers niet tot een persoon kan komen, worden ook wel spookvoertuigen genoemd. Dat het voertuig niet herleidbaar is naar een persoon is vaak voor criminelen interessant.

Het voertuig is in beslag genomen en de persoon die zich bij de politie meldde heeft 14 dagen de tijd gekregen om zaken te regelen, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en de informatie wordt verstuurd naar de belastingdienst.

Volgens boetebase.nl kan de eigenaar een boete van 400 euro opgelegd krijgen en moeten de sleepkosten ook worden afgedragen. Dit buiten eventuele verdere sancties van de belastingdienst voor wat betreft de wegenbelasting.

Naheffing

De Handhavers hebben de persoon in kwestie nog een aantal naheffingen voor het parkeren laten betalen, al enige tijd parkeerde hij gratis in Purmerend en bekeuring op kenteken was in dit geval niet mogelijk.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.