2.8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendStarterslening helpt jonge kopers aan een woning in Purmerend

Starterslening helpt jonge kopers aan een woning in Purmerend

Purmerend – De gemeente Purmerend biedt een starterslening aan voor inwoners die voor het eerst een huis willen kopen in Purmerend of Beemster. De starterslening is een extra hypotheek die het verschil overbrugt tussen de prijs van de woning en de reguliere hypotheek. De starterslening kan oplopen tot 20% van de koopsom, met een maximum van € 45.000.

Een van de jonge kopers die gebruik heeft gemaakt van de starterslening is Erik van Zaanen (28). Hij heeft onlangs een mooi appartement aan de rand van het centrum in Purmerend gekocht, dankzij de aanvulling op zijn hypotheek. “Ik ben heel blij dat ik dit huis heb kunnen kopen. Het is een mooie plek om te wonen en ik kan hier iets opbouwen”, zegt hij.

Starterslening

Erik is niet de enige die interesse heeft in de starterslening. Hij merkt dat veel leeftijdsgenoten in zijn omgeving ook graag een eigen woning willen kopen, maar dat de huizenprijzen hoog zijn. “Veel bekenden in mijn omgeving hebben het erover. De starterslening is een goede oplossing voor mensen die net als ik net te weinig kunnen lenen bij de bank”, vertelt Erik.

Renteloze lening

De starterslening is een renteloze lening voor de eerste drie jaar. Daarna wordt er gekeken of de koper in staat is om de lening af te lossen. Als dat nog niet mogelijk is, kan de termijn met drie jaar worden verlengd. De gemeente werkt samen met de koper om een passend aflosschema te maken.

Stimulans

Wethouder Natalie Saaf (wonen) is blij dat de starterslening jonge kopers helpt om een woning te vinden in Purmerend. “We willen graag dat Purmerend een aantrekkelijke gemeente is voor iedereen, ook voor starters op de woningmarkt. De starterslening is een manier om hen te ondersteunen en te stimuleren om hier te blijven wonen.”

Nieuw krediet

De gemeenteraad heeft in december 2023 een nieuw krediet beschikbaar gesteld voor de starterslening, nadat de vorige pot bijna leeg was. Er is nu weer voldoende budget om nieuwe aanvragen te behandelen.

Meer informatie over de starterslening is te vinden op purmerend.nl/starterslening.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
2.8 ° C
4.4 °
1.1 °
79 %
3.4kmh
3 %
di
7 °
wo
9 °
do
9 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.