8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
Home112Buurtbewoners geschokt door schietpartij bij station Purmerend “waar blijft de burgemeester?”

Buurtbewoners geschokt door schietpartij bij station Purmerend “waar blijft de burgemeester?”

Purmerend – Buurtbewoners zijn geschokt na de schietpartij van gisteravond bij station Purmerend waarbij een 19-jarige Purmerender om het leven kwam. Een ander ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

De buurt werd gisteravond opgeschrikt door meerdere pistoolschoten. Pistoolschoten waarvan het geluid werd versterkt door de tunnel onder het spoor: “Ik dacht eerst dat het weer vuurwerk was”, vertelt een bewoner die anoniem wil blijven. Hij zag op grote afstand diverse personen wegrennen maar dat gebeurt vaker als er vuurwerk wordt afgestoken dus nam hij daar verder geen notie aan.

“De burgemeester moet eens gaan optreden want dit kan niet zo langer”, zegt Peter die achter de Aldi woont. “Het is hier al een tijd een no-go zone in de avonduren. Mijn vriendin vermijdt het tunneltje onder het spoor omdat ze bang is voor gedoe. Zij rijdt liever om met de fiets of ik haal haar met de auto op.”

Verhuizen

Merel wil gaan verhuizen naar een andere wijk maar ze heeft nog geen idee waarheen. “Ik ben er klaar mee en denk eraan om te gaan verhuizen naar een rustiger gedeelte in Purmerend. Het is hier al een tijd hommeles. Altijd maar gedoe. Steekpartijen, hard vuurwerk, schietpartijen en gevechten tussen groepen. Dan klappen ze snel iemand en stappen ze in de trein naar Zaandam. Bewijs het dan maar.”

Waar blijft de burgemeester?

Een buurtbewoner aan de Primulastraat geeft aan dat zij ook de schoten hoorde. “Ik dacht meteen, dat kan geen vuurwerk zijn. Dit waren doffe knallen.” Even later zag ze dat het station vol stond met politie en ambulances. “Dan wordt je toch bang.” Waar gaat dit heen, vraagt ze zich af. “De burgemeester kan weer flink aan de bak. Wat ik wel raar vind is dat er vanuit het gemeentehuis nog steeds geen reactie is gekomen. Waar blijft de burgemeester?”

Hele nacht doorgehaald

De politie heeft vrijwel direct een team grootschalige opsporing geformeerd om de zaak te onderzoeken. Het team heeft de gehele nacht doorgehaald om de puzzelstukjes neer te leggen. Vanochtend was er nog onderzoek op de plaats van de schietpartij waar bladeren en aarde het bloed van de slachtoffers willen verhullen. Mogelijk vandaag zal de politie naar buiten komen met meer informatie.

Kopfoto: Inter Visual Studio

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8 ° C
10 °
6.1 °
73 %
1.3kmh
32 %
di
8 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.