4.2 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
Home112Schietpartij bij station Purmerend eist leven van 19-jarige Purmerender

Schietpartij bij station Purmerend eist leven van 19-jarige Purmerender

Purmerend – Bij de schietpartij bij station Purmerend is maandagavond een 19-jarige inwoner van Purmerend zwaargewond in het ziekenhuis overleden. Een ander slachtoffer raakte zwaargewond en ligt nog in het ziekenhuis. De dader is nog voortvluchtig en wordt gezocht door de politie.

De schietpartij vond rond 20.00 uur plaats bij station Purmerend. Volgens getuigen waren er meerdere schoten te horen. Een van de slachtoffers werd ter plekke gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis. Het andere slachtoffer verkeert nog in zorgwekkende toestand.

Grootschalige zoekactie

De politie heeft direct een grootschalige zoekactie opgezet naar de verdachte, die na de schietpartij zou zijn weggerend. Een politiehelikopter heeft een tijd boven de stad gehangen. Vrijwel direct werd er een team grootschalige opsporing geformeerd om de zaak te onderzoeken. De politie roept getuigen en mensen die beelden hebben van het incident op om zich te melden.

De politie laat vanochtend weten dat er de hele nacht is doorgewerkt, maar dat er nog geen aanhoudingen zijn verricht. De identiteit en het motief van de dader zijn nog onbekend. De politie verwacht later op de dag met meer informatie te komen.

Het treinverkeer bij station Purmerend werd maandagavond stilgelegd vanwege het incident. Er reden bussen als vervangend vervoer tot 23.00 uur.

Kopfoto: Inter Visual Studio

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.2 ° C
5.6 °
2.4 °
75 %
2.2kmh
100 %
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
za
9 °
zo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.