8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendAlle 37 raadsleden verzoeken om extra vergadering ivm handelen Rotgans

Alle 37 raadsleden verzoeken om extra vergadering ivm handelen Rotgans

Purmerend – Alle 37 raadsleden verzoeken vandaag burgemeester Van Selm met spoed een extra raadsvergadering uit te schrijven omtrent het optreden van wethouder Rotgans. In november vorig jaar was hij voornemens conversaties over het dossier Oekraïense vluchtelingen te wissen. Dit wilde hij doen zodat deze niet via een WOO-verzoek geopenbaard konden worden.

De leden van de raad treden unaniem naar buiten met het verzoek:

Uit beantwoording van technische vragen van de PVV blijkt dat wethouder Rotgans in ieder geval het voornemen had om de Wet open overheid te omzeilen. Hierover willen we het gesprek aangaan: overheidsinformatie is immers van ons allemaal en is essenIeel voor het functioneren van het openbaar bestuur.

De gemeenteraad moet er daarnaast op kunnen vertrouwen dat alle informatie die de raad nodig heeft om zijn taak uit te oefenen, ook daadwerkelijk wordt verstrekt. Ondergetekenden willen met spoed in gesprek met de wethouder en het college over de openbaar gemaakte informatie en de memo van de wethouder die daarop is gevolgd.

Onder verwijzing naar artikel 17, tweede lid, van de Gemeentewet verzoeken de gemeenteraadsleden van de alle raadsfracties u daarom om op korte termijn een extra raadsvergadering uit te schrijven. Hierbij wel het verzoek om daarbij rekening te houden met de aanwezigheid van leden van het College van B&W en de voorjaarsvakantie.

Rotgans reageerde eerder middels een memo op de informatie die naar buiten is gekomen. Hij zegt spijt te hebben van zijn opmerking, maar ontkent dat hij daadwerkelijk tot verwijdering van de berichten is overgegaan.

Maandag 26 februari mag de wethouder zich verantwoorden in een extra belegde raadsvergadering.

Update:

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Houd de eer aan jezelf en stap gewoon op. Je hebt weer eens laten zien dat de gemeente / overheid niet te vertrouwen is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8 ° C
10 °
6.1 °
73 %
1.3kmh
32 %
di
8 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.